Захисники Зміїного живі та взяті у полон, – ЗСУ

Захисники Зміїного живі та взяті у полон, - ЗСУ

Захисники острова Зміїного, за даними командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України – живі, але взяті у полон окупантами.

Про це KV стало відомо з повідомлення ВМС ЗС України.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Щодо морських піхотинців та прикордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре!”, – йдеться у повідомленні.

Також в ВМС ЗС України зазначають, що російська пропаганда намагається розкрутити новину про те, що начебто влада України “забула”, “поховала” своїх підлеглих. 

В повідомленні зазначається, що морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів, але через брак БК вони не змогли продовжити захист острову. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Вказану інформацію підтвердили також в Держспецзв‘язку. Там відмітили, що досі із захисниками Зміїного не було зв’язку, бо під час атаки російські кораблі повністю розтрощили інфраструктуру острову – маяк, вишки, антени тощо. 

Нагадаємо, 24 лютого агресор застосував бойову авіацію проти прикордонників та бійців ЗСУ на острові Зміїний в Чорному морі. Обстріл острова проводили з корабельних озброєнь. В той же день з українськими захисниками був втрачений зв’язок. 

Читайте: Войска РФ захватили остров Змеиный, – Госпогранслужба

Фото: ВВС

КиевVласть

Автор:
Юлія Дощанська
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4