Зеленський виступив на Генасамблеї ООН та закликав світ покарати росію, а путін об’явив часткову мобілізацію

Зеленський виступив на Генасамблеї ООН та закликав світ покарати росію, а путін об'явив часткову мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський (на фото) під час засідання з питань продовольчої безпеки Генасамблеї ООН вийшов на зв’язок та закликав світових лідерів покарати росію за те, що вона провокує голод.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Офісу президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За словами Зеленського, держава, яка провокує голод, має отримати жорстоку реакцію від світу та закликала лідерів притягнути країну-агресора до відповідальності за те, що вона намагається зробити захист від голоду “не правом, а привілеєм”.

“Кожна країна у світі має бути надійно захищена від голоду. А будь-яка держава, яка провокує голод, яка намагається зробити доступ до їжі якимось привілеєм, яка пробує поставити захист народів від голоду в залежність від усмішки фортуни чи милості якогось диктатора, – така держава має отримувати від світу найжорсткішу реакцію. Реакцію, як за застосування зброї масового ураження – хімічної, біологічної чи ядерної. Бо поширення голоду – це така ж аморальна й нелюдська зброя масового ураження, як поширення смертоносних бактерій чи радіації”, – заявив Зеленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В росії з середи, 21 вересня, оголошено часткову мобілізацію. Про це заявив президент володимир путін в ефірі російських телеканалів.

За словами путіна, призову на військову службу підлягатимуть громадяни, які зараз перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу в лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Він також заявив, що рф зробить усе, що можливо, для “безпечного проведення” псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте: Рада дозволила демобілізацію чоловіків, у яких троє і більше дітей

Фото: ОП

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4