Жителі розбитого російською ракетою будинку на Сальського, 19 вимушені вибивати собі житло, – голова ЖБК

Жителі розбитого російською ракетою будинку на Сальського, 19 вимушені вибивати собі житло, - голова ЖБК

Жителі будинку на вулиці Сальського, 19, куди 8 липня росіяни поцілили своєю ракетою, заявляють, що вимушені добувати собі житло власними силами. Ракета повністю знищила під’їзд і зруйнувала щонайменше 17 квартир, столична влада обіцяла потерпілим підтримку.  

Як передає кореспондент КВ,  мешканці скаржаться, що ще в перші дні після трагедії почали виникати конфлікти з правоохоронними органами та міською владою. 

“Конфліктів багато. Усе почалося з того, що нам у поліції почали видавати витяги за іншою адресою — Сальського, 21 (актуальна адреса – Сальського, 19,- КВ). А потім слідчий у відпустці, витяги загубили… Тому ми вирішили викликати журналістів для розголосу нашої трагедії. Бо якби не було розголосу, не було б нічого.У мене на сьогодні найбільша кількість загиблих — 13 людей. Тому за їхню пам’ять ми будемо боротися”, — говорить Тетяна Гладкова, голова правління ЖБК постраждалого будинку. 

Вже другий місяць жінка виборює для своїх мешканців право на житло. 

За її словами, попри гучні заяви міської влади щодо фінансової підтримки, наразі постраждалі отримали лише допомогу від ООН.

“У перші ж дні організація ООН розгорнула штаб на базі школи, де люди змогли переночувати. А вже фактично на 3-4 день після трагедії постраждалі отримали 10 800 гривень на картку. Це єдине, що отримали мешканці на зараз. Ще оформлювали допомогу від Соцзахисту, але кошти все ще не надійшли”, — підсумовує жінка.

Детальніше про страшну трагедію, з якою зіштовхулися мешканці будинку на Сальського та виклики перед постраждалими — дивіться у нашому відео. 

Фото: колаж КиївВлада

КиївВлада

Дарина Полішевська

 

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4