Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відкриває читачам КиевVласти чудовий італійський ресторан на Подолі – “Casa Nori”. Саме тут можна скуштувати всі блюда високої венеціансько-італійської кухні.
Сьогодні я хочу вас познайомити з цією прекрасною італійсько-венеціанською ресторацією, яка розташована на моєму улюбленому Подолі – на перетині вулиць Борисоглібської та Сагайдачного. Це не зовсім класичний італійський заклад, яких повно в місті Києві. Тут не подають піцу та брускети. Тут готують страви високої кухні з використанням інноваційних технологій. Власники називають її чіккеттерія-остерія (чіккетті – маленькі закуски з риби, м’яса і сиру).
Меню “Casa Nori” поєднує в собі класичні венеціанські рецепти та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венетто. Такого ви, мабуть, не знайдете в жодному іншому італійському ресторані в Україні.
-Ви сьогодні яке різотто хочете скуштувати? У нас з’явилося вже чотири види, вибирайте, яке більше до смаку, – усміхається мені Андреа Норі, шеф-кухар ресторану “Casa Nori”. і прямує зустрічати наступних постійних клієнтів свого закладу.
До мене підбігає офіціант.
– Спробуйте ще також наші фріто де каламарі та овочі, і рагу з равлика, і поленту, – радить він.
А ми починаємо активно розпитувати його, що ж це за страви. Бо назва страви дійсно нічого не говорить про її сутність. Можна лише здогадуватись за окремими словами. Ось декілька: Ньоккі аль суго ді карне і грана подано; тальоліно неро аль неро; імпанта ді вітелло; чокколозо.
Тому маєте розпитати у офіціанта – не полінуйтеся це зробити. Те, що ви потім побачите, вразить не тільки вашу уяву, а й шлунок.
Ми замовляємо різо аль верде (270 гривень) і гусак ін пінята (240 гривень) – в якості основних страв. На закуску – фріто де каламарі і овочі (270 гривень) і пляшку червоного вина. Всі вина тут – виключно італійські, з різних регіонів.
І, якщо вистачить місця у шлунку, десерт чокколозо (135 гривень) – це майже той самий фондан. А також панна соффіата з ягодами (115 гривень) – зазвичай та в інших місцях це називається панакота. До речі, все десерти тут заслуговують на особливу увагу.
Проте, поміркувавши, ми обмежуємось морозивом, яке, до речі, готується прямо на місці. І такого точно більше ніде в Києві не скуштуєш.
– Ти коли-небудь бачив таку подачу кальмарів та овочів?, – питаюся я у свого супутника.
Він у захваті, і пропонує зробити декілька фото цієї споруди на пам’ять.
– Мало того, ти подивись, у них тут весь посуд, скло і навіть тканинні серветки для столу позначені монограмою CN!, – звертає мою увагу візаві.
Я переводжу погляд на Андреа, який вже перемістився до відкритої кухні ресторану і власноруч готує пасту на ручній машині Torchio – єдиній в Україні. Навіть заради цього варто завітати до “Саsа Nori”, щоб подивитися, як виглядає цей процес.
До речі, Андреа – не просто шеф-патрон ресторану і автор його концепції. Він красивий венеціанець і неймовірно талановита людина, яка вкладає всю свою душу і своє серце в те, що робить. Це місце не лише надсмачної кухні – це місце романтики, драйву і затишку в той же час.
По п`ятницях та суботах тут грає жива музика. В неділю тут збираються сім’ями. І декілька разів на рік проводять тематичні вечірки: Венеціанський карнавал-парад в лютому, Феста дель Реденторе в липні, день Святої Лючії в грудні.
Все це – італійські свята, на які Андре запрошує своїх постійних гостей. Вечірки неймовірно класні – особливо раджу дівчатам без пари. Є куди вигуляти нову красиву сукню і познайомитися з прекрасною чоловічою частиною людства – імпозантними, завжди доглянутими і дуже уважними до жінок італійцями.
– Візьмемо ще пляшечку тосканського?, – запитує Андрій, який здається більше закохався у “Casa Nori”, ніж в мене, і вимагає продовження вечора саме тут.
Я не ображаюся, бо так само закохалася в “Casa Nori”, коли вперше потрапила сюди приблизно рік тому. І я впевнена, вас очікують ті самі почуття.
Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці і #СмакуйтезІннаГордієнко!
Читайте: Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці
Фото: Facebook Інни Гордієнко