Смачна Венеція в серці Києва – на Подолі

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відкриває читачам КиевVласти чудовий італійський ресторан на Подолі – “Casa Nori”. Саме тут можна скуштувати всі блюда високої венеціансько-італійської кухні.

Сьогодні я хочу вас познайомити з цією прекрасною італійсько-венеціанською ресторацією, яка розташована на моєму улюбленому Подолі – на перетині вулиць Борисоглібської та Сагайдачного. Це не зовсім класичний італійський заклад, яких повно в місті Києві. Тут не подають піцу та брускети. Тут готують страви високої кухні з використанням інноваційних технологій. Власники називають її чіккеттерія-остерія (чіккетті – маленькі закуски з риби, м’яса і сиру).

Меню “Casa Nori” поєднує в собі класичні венеціанські рецепти та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венетто. Такого ви, мабуть, не знайдете в жодному іншому італійському ресторані в Україні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

-Ви сьогодні яке різотто хочете скуштувати? У нас з’явилося вже чотири види, вибирайте, яке більше до смаку, – усміхається мені Андреа Норі, шеф-кухар ресторану “Casa Nori”. і прямує зустрічати наступних постійних клієнтів свого закладу.

До мене підбігає офіціант.

– Спробуйте ще також наші фріто де каламарі та овочі, і рагу з равлика, і поленту, – радить він.

А ми починаємо активно розпитувати його, що ж це за страви. Бо назва страви дійсно нічого не говорить про її сутність. Можна лише здогадуватись за окремими словами. Ось декілька: Ньоккі аль суго ді карне і грана подано; тальоліно неро аль неро; імпанта ді вітелло; чокколозо.

Тому маєте розпитати у офіціанта – не полінуйтеся це зробити. Те, що ви потім побачите, вразить не тільки вашу уяву, а й шлунок.

Ми замовляємо різо аль верде (270 гривень) і гусак ін пінята (240 гривень) – в якості основних страв. На закуску – фріто де каламарі і овочі (270 гривень) і пляшку червоного вина. Всі вина тут – виключно італійські, з різних регіонів.

І, якщо вистачить місця у шлунку, десерт чокколозо (135 гривень) – це майже той самий фондан. А також панна соффіата з ягодами (115 гривень) – зазвичай та в інших місцях це називається панакота. До речі, все десерти тут заслуговують на особливу увагу.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Проте, поміркувавши, ми обмежуємось морозивом, яке, до речі, готується прямо на місці. І такого точно більше ніде в Києві не скуштуєш.

– Ти коли-небудь бачив таку подачу кальмарів та овочів?, – питаюся я у свого супутника.

Він у захваті, і пропонує зробити декілька фото цієї споруди на пам’ять.

– Мало того, ти подивись, у них тут весь посуд, скло і навіть тканинні серветки для столу позначені монограмою CN!, – звертає мою увагу візаві.

Я переводжу погляд на Андреа, який вже перемістився до відкритої кухні ресторану і власноруч готує пасту на ручній машині Torchio – єдиній в Україні. Навіть заради цього варто завітати до “Саsа Nori”, щоб подивитися, як виглядає цей процес.

До речі, Андреа – не просто шеф-патрон ресторану і автор його концепції. Він красивий венеціанець і неймовірно талановита людина, яка вкладає всю свою душу і своє серце в те, що робить. Це місце не лише надсмачної кухні – це місце романтики, драйву і затишку в той же час.

По п`ятницях та суботах тут грає жива музика. В неділю тут збираються сім’ями. І декілька разів на рік проводять тематичні вечірки: Венеціанський карнавал-парад в лютому, Феста дель Реденторе в липні, день Святої Лючії в грудні.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Все це – італійські свята, на які Андре запрошує своїх постійних гостей. Вечірки неймовірно класні – особливо раджу дівчатам без пари. Є куди вигуляти нову красиву сукню і познайомитися з прекрасною чоловічою частиною людства – імпозантними, завжди доглянутими і дуже уважними до жінок італійцями.

– Візьмемо ще пляшечку тосканського?, – запитує Андрій, який здається більше закохався у “Casa Nori”, ніж в мене, і вимагає продовження вечора саме тут.

Я не ображаюся, бо так само закохалася в “Casa Nori”, коли вперше потрапила сюди приблизно рік тому. І я впевнена, вас очікують ті самі почуття.

Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці  і #СмакуйтезІннаГордієнко!

Читайте: Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

Фото: Facebook Інни Гордієнко

KиевVласть

Автор:
Інна Гордієнко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Свистунову дозволили терміново освоїти 141 млн гривень на темі Генплану Києва
Свистунову дозволили терміново освоїти 141 млн гривень на темі Генплану Києва
09:00 Київрада внесла зміни до програми реалізації містобудівної політики на 2024-2025 роки, збільшивши її фінансування більше ніж удвічі – з 66,5 до 172 млн…
Війна та релокація: як фермери знаходять прихисток на Київщині та відновлюють агробізнес
Війна та релокація: як фермери знаходять прихисток на Київщині та відновлюють агробізнес
12:00 Військові дії у багатьох регіонах країни змусили фермерів шукати більш безпечні місця для ведення бізнесу. Аграрні підприємства, що релокуються, стають прикладом адаптації в…
“Маневр на 3 млрд”: Київрада погодила збільшення статутного капіталу “Спецжитлофонду”
“Маневр на 3 млрд”: Київрада погодила збільшення статутного капіталу “Спецжитлофонду”
09:00 Столична міськрада вирішила поповнити статутний капітал КП “Спецжитлофонд” на 3 млрд гривень за рахунок бюджету Києва. Ці гроші мають піти на формування т.зв.…
Banner
QlU7mDx4