Регіональні МСЕК до 1 січня працюватимуть за старою системою – голова комітету ВР

Регіональні МСЕК до 1 січня працюватимуть за старою системою - голова комітету ВР

Регіональні медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) до кінця 2024 року працюватимуть за старою системою. Так буде, поки комітет Верховної Ради (ВР) з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування не розгляне внесений пізніше урядовий законопроект.

Про це КВ дізналася зі слів очільника згаданого парламентського комітету Михайла Радуцького (його цитує “Укрінформ”).

“До кінця тижня має бути ліквідована Центральна МСЕК, яка розташована в Києві. Регіональні МСЕКи ще будуть до 1 січня працювати, на жаль, по старій системі, але під контролем”, – сказав Радуцький в телеефірі.

Він висловив сподівання, що до кінця року у цій сфері гучних скандалів не буде: “Я ж не думаю, що ці люди безсмертні і безстрашні. Вони мають розуміти, що на них сьогодні дивиться вся країна. Тому я думаю, що трошки буде простіше”.

За словами народного депутата, зараз припинити діяльність усіх цих комісій не можна, адже людям, які, наприклад, потребують протезування, “ми не можемо сьогодні сказати, що чекайте до 1 січня, поки з’явиться щось нове”.

Радуцький додав, що функції Центральної МСЕК передані інституту МОЗ у Дніпрі, який займається такими експертизами.

Як інформувала КВ, 22 жовтня 2024 року РНБО під головуванням Президента України Володимира Зеленського провела засідання, на якому розглянула ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності.

Читайте: Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК з 31 грудня

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4