“У нас весна – у полоні пекло” – на Оболонській набережній провели акцію з підтримки військовополонених

Акція 12 травня

У Києві в неділю, 12 травня, на Оболонській набережній родичі та друзі полонених провели акцію на підтримку військовополонених Маріупольського гарнізону, всіх полонених та зниклих безвісті. Саме у травні виповнюється друга річниця завершення героїчної оборони Маріуполя та дворіччя полону понад 1500 захисників міста.

Про це КВ дізналася з допису на Facebook – сторінці Асоціації родин захисників “Азовсталі” та повідомлення видання “Суспільне”.

“Надскладна оборона міста тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року, – цілих 86 днів, 82 з яких у повному оточенні, гарнізон «Маріуполь» бився проти переважаючих сил противника. Від того моменту захисники гарнізону переживають майже два роки страшне пекло полону”, – йдеться в дописі Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

У Києві цієї неділі кілька сотень людей вийшли на акцію на Оболонській набережній.

Акція 12 травня

Як зазначив кореспондент “Суспільного” люди прийшли, щоб ще раз нагадати українській владі, міжнародній спільноті про долю бранців кремля.

Також вони намагаються нагадувати усім, що Маріуполь — це не тільки “Азосталь”, а це “Азовмаш”, це не тільки підрозділ “Азов”, це і Нацгвардія, і прикордонники, і морська піхота тощо.

Акція 12 травня

Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про долю українських бранців  рф.

Акція 12 травня

Нагадаємо, 4 лютого 2024 року родини військовополонених Маріупольського гарнізону поновили акції, які деякий час не проводили, аби привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону. 8 лютого в Україні відбувся обмін полоненими, тоді додому з російського полону повернулися 100 людей, 84 з них захищали Маріуполь. Водночас родин українських військовополонених вирішили проводити мирні акції кожних вихідних. Зокрема Подолі, в неділю, 28 квітня, родичі та друзі полонених провели тринадцяту від початку року акцію. На чотирнадцятий мітинг люди вийшли 5 травня поблизу ВДНГ.

Читайте: У Києві біля ВДНГ провели акцію на підтримку військовополонених та цивільних заручників

Фото: Суспільне

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4