У Києві біля ВДНГ провели акцію на підтримку військовополонених та цивільних заручників

Акція 5 травня на підтримку військовополонених

У Києві в неділю, 5 травня, родичі та друзі полонених біля ВДНГ вийшли на акцію підтримки захисників «Азовсталі», інших військових та цивільних, які перебувають у російському полоні. Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про долю українських бранців  рф.

Про це КВдізналася з допису на Facebook – сторінці Асоціації родин захисників “Азовсталі” та повідомлення видання “Суспільне”.

“Полон не є опцією збереження життя і ми, небайдужі громадяни України, маємо донести цей факт до всього цивілізованого світу, що підтримує нашу країну в цій боротьбі за незалежність”, – йдеться в дописі Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

У дописі зауважили, що наших захисників і захисниць засуджують на показових судилищах за те, що вони боронили свою землю. Ворог продовжує звинувачувати наших героїв у своїх злочинах, які вони скоїли проти Маріуполя та наших співгромадян.

У Києві цієї неділі люди зібралися на акцію «Не мовчи! Полон вбиває» біля ВДНГ на проспекті Академіка Глушкова.

Як зазначила кореспондентка “Суспільного” на акцію також вийшли колишні бранці рф. 

Зокрема, захисник Маріуполя та “Азовсталі” Ілля пробув у полоні 10 місяців. Нині намагається допомогти хлопцям повернутись та підтримати їхніх рідних.

Колишній військовополонений вийшов на акцію, щоб підтримати родини бранців
Колишній військовополонений вийшов на акцію, щоб підтримати родини бранців

Азовець на позивний “Вовчик-Братик” на початок повномасштабної війни знаходився в гарнізоні Маріуполя. Йому ампутували ногу через уламок “Граду” в окупованому Маріуполі, а згодом в Донецьку ампутували другу.

“Якби росіяни знали, що я з «Азову», то там би і залишився. Я особисто в лікарні Маріуполя чув автоматні черги у дворі. Місцева прибиральниця сказала, що це розстріляли військових”, — зазначив він.

Азовцю добре знайомий "гуманізм" росіян
Азовцю добре знайомий “гуманізм” росіян

Учасники акції також тримали плакати з написами: “В полоні немає свят”, “Мовчання та полон вбивають”, “Мовчання вбиває не гірше кулі”.

Акція 5 травня на підтримку військовополонених
Акція 5 травня на підтримку військовополонених

Нагадаємо, 4 лютого 2024 року родини військовополонених Маріупольського гарнізону поновили акції, які деякий час не проводили, аби привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону. 8 лютого в Україні відбувся обмін полоненими, тоді додому з російського полону повернулися 100 людей, 84 з них захищали Маріуполь. Водночас родин українських військовополонених вирішили проводити мирні акції кожних вихідних. На вулиці Межигірській, що на столичному Подолі, в неділю, 28 квітня, родичі та друзі полонених провели акцію тринадцяту від початку року акцію.

Читайте: “Де захисники Азовсталі”: на Подолі провели акцію з підтримки військовополонених та цивільних заручників

Фото: Суспільне

КиївВлада

Олександр Попов

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4