Засідання Київради 19.09.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 19.09.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 19 вересня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 138 проєктів рішень, переважна більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Серед іншого, народні обранці сьогодні можуть внести чергові зміни до бюджету Києва-2024 та Програми економічного та соціального розвитку, затвердити дві нові міські цільові програми на найближчі три роки із фінансуванням близько 1,2 млрд гривень та здійснити чергову спробу залучити приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”.

Про те, що 19 вересня 2024 року о 10:00 відбудеться позачергове пленарне засідання Київради, КВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №810 від 9 вересня 2024 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 124 проєкти рішень, ще 14 питань винесені на розгляд депутатського корпусу в порядку невідкладності. Проєкти рішень з “основного” порядку денного вже традиційно згруповані у три розділи (“Загальні питання”, “Питання власності” та “Питання містобудування та землекористування”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 32 проєкти рішень щодо передачі ділянок в оренду та користування під різні потреби;
  • 17 проєктів рішень щодо передачі ділянок громадянам у приватну власність;
  • 16 проєктів рішень щодо зміни/присвоєння назв об’єктів міського підпорядкування;
  • 13 проєктів рішень щодо затвердження технічних документацій стосовно інвентаризації земель
  • 10 проєктів рішень щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок.

Серед іншого, на сьогоднішньому засіданні Київрада може в порядку невідкладності внести чергові зміни до бюджету міста на 2024 рік та Програми економічного та соціального розвитку на 2025-2027 роки. Згідно з ними, зокрема, планується збільшити дохідну частину міської скарбниці більш ніж на 6 млрд гривень (до 86,6 млрд), а видаткову – майже на 1 млрд (до 100,1 млрд). Повний перелік усіх коригувань стане відомим пізніше – коли депутати розглянуть усі правки від своїх колег та чиновників Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Читайте: Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2023 року

Також депутатський корпус сьогодні може затвердити відразу дві нові міські цільові програми, що прийдуть на зміну поточним, термін дії яких закінчується в 2024 році – “Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2025–2027 роки” та “Відновлення та розвитку сфери туризму Києва на 2025-2027 роки”. Усього на їхню реалізацію протягом наступних трьох років столична влада планує витратити з бюджету Києва понад 1,25 млрд гривень: 1,1 млрд гривень на першу і 76,1 млн гривень на другу.

Читайте: Як столична влада впоралася зі збереженням культурної спадщини у першому півріччі 2022 року

Крім того, Київрада може сьогодні здійснити чергову спробу залучити приватного інвестора для реалізації проєкту “Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”. Перша така спроба мала місце ще в 2020-ому, але відповідне рішення Київради вже втратило свою чинність через вимоги законодавства. Проєкт рішення по цьому питанню, який винесено на сьогоднішнє засідання, вже розглядався міськрадою 30 травня 2024-го, але тоді керівництво КМДА не змогло переконати депутатів у необхідності цих заходів – за погодження цього документу проголосував всього 41 народний обранець (необхідний мінімум – 61). Серед головних причин – депутати остерігалися, що записи з вуличних камер можуть потрапити до ворога, а також вказували на те, що МВС пропонує столиці схожу систему на безоплатній основі.

Читайте: Депутати Київради передумали залучати інвестора для стеження за порядком на столичних дорогах

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних питань. Наприклад, Київрада може поновити договір оренди шести ділянок площею близько 2,2 га на примиканні вулиць Академіка Єфремова та Академіка Вернадського до просп. Академіка Палладіна для ТОВ “Гротто”, яке входить до орбіти одіозного бізнесмена Вагіфа Алієва. 

Цю землю компанія орендує з 2005 року і вона має цільове призначення “для будівництва транспортної розв’язки та будівництва, експлуатації і обслуговування торгового комплексу з закладами громадського харчування, офісними приміщеннями та паркінгами”. Втім, у відповідному проєкті рішення уточнюється, що, окрім комерційної нерухомості, там може з’явитися й житлова, адже “Гротто” вже розробило проєктну документацію для зведенення “багатофункціонального житлово-адміністративно-торгово-громадського комплексу з закладами громадського харчування, центром дозвілля, паркінгом та диспетчерською пасажирського транспорту”.

Читайте: Легалізація “Ocean Mall” і “урбанізація” Либеді: Київрада затвердила “ДПТ Вагіфа Алієва”

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. 

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4