30 тис. дол. за посаду директора “Житнього ринку”: слідство у справі Трубіцина завершено

30 тис. дол. за посаду директора “Житнього ринку”: слідство у справі Трубіцина завершено

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників у проханні хабаря за призначення визначеної людини на посаду заступника директора, а потім – директора КП “Житній ринок”.

Про це КВ дізналася з повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними слідства, у березні 2021 року згаданий депутат Київради після «співбесіди» з кандидатом у приміщенні власного антикварного магазину завуальовано повідомив, що вартість призначення становить 30 тис. дол. США.

При цьому помічник депутата уточнив, що ця сума передбачає суто призначення на посаду, а надалі розрахунки будуть відбуватись залежно від ситуації. 

У червні 2024 року ексдепутату Київради, його експомічнику та наближеній особі повідомили про підозру (кваліфікація: ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України).

Стосовно ексдепутата Київради здійснювалось спеціальне досудове розслідування у зв’язку з його перебуванням у міжнародному розшуку з червня 2023 року. 

Крім того, повідомляється, що з листопада 2022 року підозрюваний разом із п’ятьма спільниками перебуває на лаві підсудних у справі щодо одержання 1,39 млн гривень неправомірної вигоди за розміщення у столиці точок сезонної пересувної торгівлі.

Читайте: Трубіцингейт: що відбувається за лаштунками корупційного скандалу

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Banner
QlU7mDx4