40-ва бригада тактичної авіації з Київщини отримала почесне найменування “Привид Києва”

40-ва бригада тактичної авіації з Київщини отримала почесне найменування "Привид Києва"

Сьогодні, 24 серпня, стало відомо що 40-й бригаді тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних сил ЗСУ присвоєно почесне найменування “Привид Києва”. З перших днів ворожого вторгнення льотчики з Василькова на Київщині нищать російських окупантів в небі і на землі.

Про це, як передає КВ йдеться в повідомленні на офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Згідно з повідомленням, 24 серпня на Софійській площі у Києві Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська взяли участь у заходах з нагоди Дня Незалежності України. Привітати Україну та український народ зі святом прибули Президент Польщі Анджей Дуда та Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців та українок, які віддали своє життя за нашу державу. Президент вручив орден “Золота Зірка” рідним загиблих Героїв України.

Крім того, зазначається, Володимир Зеленський присвоїв 40-й бригаді тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних сил ЗСУ почесне найменування  “Привид Києва”.

Глава держави також вручив орден Свободи абсолютному чемпіону світу з боксу у надважкій вазі Олександру Усику та дворазовій чемпіонці Олімпійських ігор із фехтування на шаблях Ользі Харлан.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Авіакосмічному ліцеї НАУ імені Ігоря Сікорського відкрили меморіальну дошку, присвячену пам’яті випускника цього навчального закладу, командира авіаційної ескадрильї 40-ї бригади тактичної авіації, Героя України (посмертно) полковника В’ячеслава Єрка. Льотчик 24 лютого 2022 року відбив напад на Київ, але загинув у нерівному бою. 

Читайте: В Авіакосмічному ліцеї імені Сікорського встановили меморіальну дошку льотчику, з подвига якого розпочалася легенда про “Привида Києва”

Раніше, восени 2023 року,  Депутати Київради ініціювали звернення до Президента України, Міністра оборони України щодо присвоєння 40 бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ, що базується у Василькові на Київщині, почесного найменування “Привид Києва”.

Читайте: Депутати Київради просять Зеленського перейменувати 40 бригаду тактичної авіації у “Привид Києва”

Як інформувала КВ, саме у цій бригаді служив Андрій Пільщиков з позивним Джус, який загинув у авіатрощі 25 серпня 2023 року на Житомирщині. Разом з ним загинули ще два пілота 40-ї бригади – В’ячеслав Мінка з Київщини та Сергій Проказін.

Читайте: Президент України посмертно нагородив орденами “За мужність” трьох льотчиків 40 бригади тактичної авіації

Фото: Facebook бригади тактичної авіації м.Васильків

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4