Адвокати Червінського не знають де їх підзахисний, – ЗМІ

Адвокати Червінського не знають де їх підзахисний, - ЗМІ

Засідання у справі Романа Червінського у Кіровоградському районному суді у Кропивницькому, тривали з 12 до 19 квітня. До цього судові засідання у справі майже рік тривали у Києві. Суд мав ухвалити рішення щодо запобіжного заходу Червінському, адже термін тримання під вартою сплив о 23:59 19 квітня, але цього не сталося. Адвокати не знають, що відбувалося у суді після його зачинення і де нині їхній підзахисний.

Про це КВ стало відомо з повідомлення Суспільного з посиланням на адвокатів Романа Червінського.

Повідомляється, що рішення щодо запобіжного заходу ексрозвіднику суд не ухвалив.

19 квітня, о 18:15 суддя Ігор Гершкул оголосив перерву. Сказав, про час наступного засідання повідомлять пізніше, тому всіх присутніх попросили покинути приміщення суду.

За словами адвоката Віктора Василюка, оскільки термін тримання під вартою діяв до кінця доби 19 квітня, суд мав до опівночі ухвалити його продовження.

Учасники акції на підтримку Червінського залишились біля зачиненої будівлі суду. 

З території суду підозрюваного конвой вивіз о 22:00, розповів Суспільному очевидець Дмитро Завражний.

Адвокати Червінського назвали дії суду свавіллям.

Адвокати Червінського не знають де їх підзахисний, - ЗМІ

“Романа Червінського о 22:00 учора викрали із приміщення суду невідомі особи, яких поліція з незрозумілих підстав називає конвоєм СБУ. Далі його вивезли в невідомому напрямку. Можливо, в київське сізо СБУ, можливо в Кропивницьке. Досі ні про місце перебування полоненого українського офіцера, ні про підстави його незаконного затримання не сповіщають ні дружині, ні адвокатам”, – повідомив екснардеп Тарас Чорновіл.

Нагадаємо, СБУ звинувачує Червінського у самовільній проваленій операції з вербування російського пілота, що призвело до обстрілу аеродрому “Канатове” в Кіровоградській області та знищені українських літаків. Роман Червінський справу проти себе називає політичним замовленням. Вважає це помстою через оприлюднення у 2021 році інформації про зраду на рівні Офісу президента й зриву спецоперації щодо російських найманців приватної військової компанії “Вагнер”.

Читайте: Столичний райсуд знов залишив під вартою Романа Червінського попри погіршення здоров’я ексрозвідника

Фото: Суспільне

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4