Активи російських та білоруських компаній, що потрапили під нові санкції, стягнуть на користь України

Активи російських та білоруських компаній, що потрапили під нові санкції, стягнуть на користь України

Президент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо запровадження санкцій проти трьох фізичних осіб – індивідуальних підприємців та 182 юридичних осіб російської федерації та республіки білорусь, причетних до перевезення особового складу та зброї окупаційних військ.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства економіки України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Активи підсанкційних осіб, зокрема й ті, якими вони розпоряджалися опосередковано через інших фізичних чи юридичних осіб, будуть заблоковані та стягнуті на користь держави. Зокрема, йдеться й про залізничні вагони, які тепер працюватимуть на оборону та економіку України”, – зазначили у Міністерстві економіки України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що одним з основних завдань санкційної політики цього року, над яким працюватиме, зокрема, санкційна МРГ, є посилення ефективності санкцій. Зокрема, опрацювання точкових санкцій щодо осіб, майно яких може бути конфісковане в передбаченому законодавством порядку в Україні.

“Активи ворогів нашої країни мають бути стягнуті на користь держави і працювати на Україну”, – підкреслили у Мінекономіки.

Також у пресслужбі додали, що санкції, які вже запровадили Україна та країни-партнери щодо держави-агресора, мають потужний ефект та вже впливають на економіку росії.

“За підсумками року зафіксовано дефіцит бюджету в розмірі 3,35 трильйона рублів, або близько 2,3% ВВП. росія була змушена збільшити випуск внутрішніх запозичень, причому за плаваючими ставками, що збільшить витрати на обслуговування боргу. Фонд національного добробуту, кошти якого з жовтня використовуються на покриття дефіциту бюджету, зменшився на десятки мільярдів доларів США: якщо на кінець 2021 року в фонду було $182,59, то на сьогодні – біля $148. При цьому тенденції лише погіршуються, цього року очікується дефіцит бюджету рф на рівні принаймні 6%. В разі більш жорсткої позиції санкційної коаліції щодо Price Cap на нафту та нафтопродукти ситуація буде ще гіршою”, – розповіли у пресслужбі Міністерства економіки України.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 7 січня 2023 року підписав указ, згідно з яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) щодо запровадження персональних санкцій щодо низки російських публічних осіб.

Читайте: Зеленський ввів санкції проти Кіркорова, Лоліти та ще понад 100 “зірок російського шоубізу”


Фото: з відкритих джерел.

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4