Активісти вимагають від Кличка вигнати з КМДА корупціонерів, які покривають Комарницького

Активісти вимагають від Кличка вигнати з КМДА корупціонерів, які покривають Комарницького

Активісти ГО “Стоп свавіллю” взяли участь у засіданні комісії КМДА з перевірки інформації щодо резонансних об‘єктів будівництва з метою зупинити корупцію у Департаменті містобудування та архітектури. Вони переконані, що його голова Олександр Свистунов, перший заступник Олександр Яструбенко та заступник Юрій Тацій роками очолюють корупцію у цьому органі, тож вимагають від Кличка звільнити їх з посад.

Про це КВ стало відомо з допису на сторінці ГО “Стоп свавіллю” в соцмережі Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За словами активістів, корупціонери покривають незаконні будівництва “смотрящего” Дениса Комарницького.

“В Департаменті архітектури КМДА здавна процвітає корупція. Його директор Свистунов разом з заступниками Тацієм і Яструбенко протягом років потурають незаконним будівництвам в Києві, маючи з цього відкати. Бенефіціаром незаконних будівництв, котрий “прикормив” чиновників столичної архітектури, є “смотрящий” Комарницький. Ми багато разів зверталися до архітектурного департаменту КМДА щодо об’єктів за адресами Жмаченка, 20, Перемоги, 50-А, Поштова площа, 3-Б та ынших. Всі ці будівництва – незаконні. Проте жодних конкретних дій по їх зупиненню ми від чиновників не дочекалися. Очевидно, що Свистунов, Тацій та Яструбенко просто покривають “смотрящєго” Комарницького”, – впевнений голова “Стоп Свавіллю” Сергій Северін.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Активісти вимагають, аби мер міста Віталій Кличко звільнив Свистунова, Тація та Яструбенко, а також звернувся до правоохоронців задля розслідування їхнього зв’язку з Комарницьким.

“Ми вимагаємо від мера Києва Віталія Кличка реакції щодо корупції, яка процвітає в стінах КМДА, а саме – у Департаменті містобудування та архітектури. Якщо Кличко не відсторонить Свистунова, Тація та Яструбенко від посад і не припинить корупцію в архітектурі, якщо він не звернеться до правоохоронних органів, аби розслідувати зв’язок цих чиновників з “смотрящим” Комарницьким, це буде означати тільки одне – що він знає про цю корупцію та очолює її”, – наголосив голова ГО.

Він закликав Віталія Кличка разом проїхатися по вказаним адресам, щоб той на власні очі пересвідчився – там відбуваються незаконні будівництва, та одразу зупинив їх.

“Ми вимагаємо від міського голови, аби ми зараз разом поїхали разом з журналістами та активістами по цим незаконним будівництвам, показали меру все, що там коїться, і він одразу ж ухвалив рішення зупинити їх. Ми вимагаємо дій та рішень від мера просто зараз. Ми не хочемо і не можемо більше чекати. Якщо Кличко не виконає наші вимоги – значить, він теж в долі від цих корупційних схем на будівництві”, – резюмував Сергій Северін.

Читайте: Нацполиция расследует причины и обстоятельства строительного хаоса в столице

Фото: ГО “Стоп свавіллю”.

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4