АП ВАКС засудила екснардепа Сольвара до 3 років позбавлення волі

АП ВАКС засудила екснардепа Сольвара до 3 років позбавлення волі

Апеляційна палата (АП) Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила апеляційну скаргу прокурора на вирок ВАКС трирічної давнини, яким депутата Верховної Ради (ВР) VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ».

Про це КВ дізналася з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

В релізі САП вказується, що “Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП та постановив новий вирок, яким колишнього нардепа визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Відповідно до вироку особі призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 гривень”.

У прокуратурі кажуть, що “в межах досудового розслідування прокурори САП та детективи НАБУ зібрали достатньо доказів, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення: народний депутат приховав отримання у спадок квартири в столиці та не відмовився від компенсації за житло. Як наслідок, із державного бюджету було незаконно виплачено 361,5 тис. грн компенсації”.

Читайте: ВАКС засудив екснардепа Руслана Сольвара до 3 років тюрми

В релізі САП не вказується – про якого саме народного депутата йдеться, але обставини вказують на Руслана Сольвара (на фото). Він був обраний до ВР у 2014 році за мажоритарним округом №91 Київської області (Фастівський, Макарівський, Києво-Святошинський та Сквирський райони). Входив до фракції “Блок Петра Порошенка”). Працював у парламентському комітеті з питань транспорту.

У САП наголошують, що це вже вдруге суд апеляційної інстанції скасував виправдувальний вирок: “22 вересня 2022 року Апеляційна палата ВАКС постановила обвинувальний вирок стосовно казаної особи. Однак Об’єднана палата Верховного Суду скасувала це рішення та скерувала справу на новий розгляд до Апеляційної палати ВАКС”.

Нинішня (26 серпня 2024 року) ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення й теж може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Читайте: “Багатий на родичів”. Як нардеп Сольвар сховав два будинки й десяток квартир

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4