АРМА оголосило конкурси на арештоване майно Медведчука та інші активи

АРМА оголосило конкурси на арештоване майно Медведчука та інші активи

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголошує конкурси на відбір оцінювачів та управителів арештованими активами підозрюваного в державній зраді екснардепа Віктора Медведчука і пов’язаних із ним осіб. У переліку заводи, спортивна база, квартири та житловий будинок.

Про це, як передає ККВ, йдеться в повідомленні пресслужби АРМА.

Згідно з повідомленням, АРМА оголошує конкурси на відбір оцінювачів та управителів для трьох заводів у Львівській області та у столиці, спортивної бази в Київській області, трьох квартир та житлового будинку в Києві, які належали держзраднику. 

Зазначається, що на сайті Нацагентства вже оголошені конкурси щодо: 

  • Спортивної бази “Жовтень” у Обухівському районі Київської області. Розташована в лісній екологічно чистій зоні, поряд із річкою. Має спеціальне місце для паркування яхти.
  • Цегельного заводу “Керамбуд” у Львові. Один із найпотужніших виробників цегли на заході Україні, який обладнаний високотехнологічним повністю автоматизованим сучасним німецьким обладнанням.
  • Відомого виробника бетону “Бетонбуд” та будівельного підприємства “Капітал Плаза” у Львівській області.
  • Трьох квартир в Оболонському районі м. Києва та приватного будинку з видом  на Оболонську набережну. 

“Після проведення незалежної оцінки по кожному з цих активів та обрання управителів, це майно почне працювати на благо держави, приносячи значні кошти до Державного бюджету України”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, у серпні  цього року прокуратура  в суді відстояла право держави на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 35 га вартістю понад 840 млн грн. Йдеться про землі в Обухівському районі на березі річки Стугна – правій притоці Дніпра.

Читайте: Державі повернули землі, які перебували у власності товариств, пов’язаних з екслідером «ОПЗЖ» Медведчуком

Раніше, у червні цього року суд наклав арешт на корпоративні права та майнові комплекси, що належали рідним братам екснардепів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака. Це майно вже передано до АРМА. У липні суд арештував та передав АРМА ще кілька підприємств найближчих родичів підозрюваних у держзраді екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю майже 400 млн грн. Ще раніше, у травні, в управління АРМА було передано 264 твори мистецтва, вилучених в маєтку екснардепа Медведчука.

Читайте:  Музейний фонд України поповниться сотнею картин, вилучених у Медведчука

Як інформувала КВ, Віктор Медведчук був затриманий 12 квітня 2022 року у рамках спецоперації СБУ.   21 вересня 2022 року Україна провела обмін військовополоненими. На Батьківщину вдалося повернути 215 людей. Натомість Україна “віддала” росії 55 російських полонених та екснардепа Віктора Медведчука. 

Читайте: Україна повернула додому 215 військовополонених, з яких 108 бійці полку “Азов” – Зеленський

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4