Біла Церква приєдналася до Міжнародної хартії відкритих даних

Біла Церква приєдналася до Міжнародної хартії відкритих даних

У п’ятницю, 19 травня, Білоцерківська громада офіційно долучилася до Міжнародної хартії відкритих даних. Біла Церква стала 13-м містом України, яке долучилося до хартії. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні голови Білоцерківської міської громади Геннадія Дикого у Facebook. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Довгоочікувана новина. Білу Церкву було долучено до Open Data Charter – Міжнародної хартії відкритих даних”, – повідомив міський голова.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Геннадій Дикий зазначив, що цьому передувала довга підготовча робота з початку 2023 року.  11 травня 2023 року було підписано відкритий лист про приєднання до хартії, яким Білоцерківська міська рада та її виконавчі органи зобов’язуються дотримуватися основних принципів відкритих даних. 19 травня на офіційному сайті ODC розміщено блог від імені Білої Церкви, а також з’явилася інформація про членство міста у хартії.

Біла Церква приєдналася до Міжнародної хартії відкритих данихСкріншот мапи opendatacharter

Міжнародна хартія відкритих даних (Open Data Charter) — це міжнародна ініціатива, що сприяє співпраці, прийняттю та реалізації спільних принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. Її цілями є поширення демократії, боротьба з корупцією та сприяння економічному зростанню. Відкриті дані сприяють прозорості та підзвітності органів влади, здійснюють антикорупційний вплив. Підписанти Хартії визнають її принципи й зобов’язується ними керуватися під час оприлюднення відкритих даних. Україна офіційно приєдналася до міжнародної Хартії відкритих даних 6 жовтня 2016 року на конференції International Open Data Conference (IODC) 2016 року в Мадриді. Першим українським містом, яке долучилося до Хартії та виявило бажання зробити дані доступними для громадськості став Львів. Наразі таких міст стало вже 13.

Нагадаємо, влада Білої Церкви на 9 місяців звільнила індустріальні парки від сплати земельного податку. Раніше аналогічні рішення ухвалили Львів та Вінниця.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло у Білій Церкві

Фото: opendatacharter Anton Moroz, Fly_BC

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4