Близько 50% одно- та двокімнатних квартир, придбаних інвесторами у девелопера Alliance Novobud в Броварах, здаються в оренду, – Ірина Міхальова

Близько 50% одно- та двокімнатних квартир, придбаних інвесторами у девелопера Alliance Novobud в Броварах, здаються в оренду, - Ірина Міхальова

CMO будівельної компанії Alliance Novobud Ірина Міхальова виступила як спікерка на дискусійній панелі на Конгресі INVEST IN UKRAINE. Вона розповіла про актуальні тренди на ринку нерухомості на прикладі Alliance Novobud. Так, близько 50% квартир, придбаних інвесторами у девелопера в Броварах, здаються в оренду, що свідчить про зростання ринку орендної нерухомості. Внутрішня міграція через війну, вигідні іпотечні програми та готові квартири з ремонтом роблять інвестиції в нерухомість все більш привабливими. Інвестори переходять від перепродажу до здачі в оренду навіть у преміальних проєктах.

На правах реклами

Про це, як передає КВ, повідомили у пресслужбі компанії.

“Близько 50% одно- та двокмнатних квартир, які були придбані інвесторами у девелопера Alliance Novobud в Броварах, здаються в оренду, розповіла в рамках дискусійної панелі на Конгресі INVEST IN UKRAINE Ірина Міхальова, CMO Alliance Novobud. Загалом, за словами спікерки, ринок орендної нерухомості, тобто коли інвестори вкладаються в нерухомість заради її подальшої здачі в оренду, оживився та набирає обертів”, – йдеться у повідомленні. 

У компанії зауважують, що цьому сприяють внутрішня міграція населення через війну, можливість придбати квартиру з готовим ремонтом й вагомо зекономити час та кошти, а також порівняно невеликий поріг входу завдяки, наприклад, програмам “єОселя”, ”єВідновлення” та гнучким розтермінуванням від забудовника.

У столичних же проєктах девелопера Montreal House та Illinsky House раніше популярною була інвестиція з метою подальшого перепродажу, але у зв’язку з низьким попитом на нерухомість саме в преміальних класах сьогодні, велика кількість інвесторів надають перевагу тому, щоб зробити у квартирі простіший, але якісний ремонт, та здавати квадратні метри в оренду. Тим паче, що квартира в концептуальному житловому комплексі в центральному районі столиці завжди матиме попит серед орендарів.

“Саме тому ми вирішили поширити дію проєкту “Alliance Prostir — квартири з ремонтом” не лише на наші броварські проєкти, а й на столичні, адже бачимо інтерес та відчуваємо попит”, — зауважила пані Ірина.     

Обговорили в рамках дискусійної панелі й мінімальний поріг входу для інвестицій в нерухомість. На прикладі житлового комплексу Krona Park II, що зводиться у Броварах, за словами спікерки, цієї весни він становив у середньому 15 тис. доларів, за умови придбання квартири на етапі котловану, з першим внеском від 30% від вартості покупки. На тому етапі квадратний метр коштував від 29 тис. гривень. Сьогодні ж аналогічні квартири, в будинках на вищих стадіях готовність, коштують до 48 тис. гривень за кв.м. 

“Професійні інвестори чітко відстежують ситуацію на ринку, вони вміють рахувати кошти й продумувати наступні кроки, перевіряють надійність забудовника й підбирають для інвестицій вдалі та продумані житлові проєкти, тому ми впевнені, що інвестування в житлову нерухомість набиратиме обертів й наші проєкти посідатимуть найвищі щаблі рейтингів серед інвестиційної спільноти”, — резюмувала Ірина Міхальова.  

Нагадаємо, що Alliance Novobud відзвітував щодо ходу будівництва на всіх своїх майданчиках у липні. Будівельна компанія активно продовжувала будівництво своїх чотирьох об’єктів у Києві та Броварах. Зокрема, у ЖК “Лавандовий”, що будується в Броварах,  компанія ввела в експлуатацію будинок №1, якому вже присвоєна адреса.  Також на фінішну пряму для введення в експлуатацію вийшов і другий будинок комплексу. 

Читайте: Alliance Novobud одержав сертифікат про прийняття в експлуатацію клубного будинку Illinsky House

Фото: пресслужба

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4