Чергова спроба: КП “Плесо” оголосило новий тендер на роботи з відновлення озера Синє

Чергова спроба: КП "Плесо" оголосило новий тендер на роботи з відновлення озера Синє

У п’ятницю, 9 серпня, КП “Плесо” оголосило новий тендер на проведення робіт із розчистки озера Синє. Попередні спроби з визначення підрядника на аукціонах, які проводилися п’ять разів, не дали результату.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як зазначив генеральний директор КП “Плесо” Вячеслав Савицький, на підприємстві сподіваються на активну участь відповідальних компаній, здатних якісно виконати роботи згідно з усіма вимогами.

За його словами, першочерговий пріоритет – порятунок озера за рахунок його розчистки. Решту робіт, які передбачають благоустрій території довкола водойми, виконають за більш сприятливої економічної ситуації в місті.

“Проєктними рішеннями передбачається розчистити озеро для розкриття ґрунтових джерел. Це, своєю чергою, спричинить додаткове наповнення та покращить екологічний стан водойми. Крім того, планується розчистити з’єднувальну протоку та об’єднати озеро в кільце для вирівнювання рівнів води й запобігання застою”, – йдеться в повідомленні.

У КМДА зауважили, що попередні спроби визначення підрядника через процедуру відкритих торгів, які проводилися п’ять разів, не дали результату через різні причини.

“Зокрема, це сталося через невідповідність поданих документів і перевищення бюджетних лімітів пропозиціями учасників”, – уточнили в адміністрації.

Зазначимо, КП “Плесо” засновано Київрадою у 1995 році. З 26 квітня 2021 підприємством керує Вячеслав Савицький. Підприємство підпорядковане Управлінню екології та природних ресурсів КМДА, яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний.

Нагадаємо, 7 серпня КП “Київводоканал” повідомило, що буде здійснювати скид чистої артезіанської води в озеро Синє під час промивки резервуарів чистої води на насосній водопровідній станції “Виноградар-1”, яка виконується згідно з річним графіком. До відновлення озера роботи не мають відношення.

Читайте: У Києві у висохле озеро Синє зливатимуть артезіанську воду (графік робіт)

Як інформувала КВ, це не перша спроба КП “Плесо” знайти підрядника на розчистку озера. Так, 25 червня 2024 року підприємство вчергове оголосило тендер на розчистку озера Синє. Вартість питання складала 96,35 млн гривень. Це був вже третій тендер по озеру тільки в цьому році. Перший відмінили, через “відсутність учасників”, другий скасовано за листом Київського територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ). На думку аналітиків БЕБ, переможець тендеру не відповідає кваліфікаційним вимогам та повідомив про себе недостовірні дані. 

Читайте: БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві

Фото: village

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Banner
QlU7mDx4