Черговий “подарунок”: українське посольство в Греції отримало закривавлений пакунок

Черговий “подарунок”: українське посольство в Греції отримало закривавлений пакунок

Зранку, 12 грудня, до посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок.

Про це, як передає KВ, повідомив речник Міністерства закордонних справ України (МЗС України) Олег Ніколенко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Зранку до посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок. Адреса відправника така ж як і на інших конвертах, які раніше надійшли до українських посольств та консульств: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Грецька поліція розпочала слідчі дії”, – прокоментував речник МЗС Олег Ніколенко.

Він додав, що МЗС також очікує пришвидшення розслідування з боку німецьких правоохоронців. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Загалом вже маємо 33 випадки погроз в 17 країнах: один замах на теракт, два повідомлення про мінування, один випадок вандалізму, один випадок письмової погрози та 28 закривавлених пакунків”, – підрахував Олег Ніколенко.

У свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зауважив: “Як би не намагалися вороги залякати українську дипломатію, нічого в них не вийде”. 

Раніше KВ повідомила, що у посольстві України в Мадриді стався вибух. Небезпечний предмет потрапив у стіни українського посольства в Іспанії поштою. Конверт з вибухівкою здетонував у руках коменданта посольства. Чоловік отримав незначні поранення і отримав медичну допомогу в місцевій лікарні. Решта дипломатів та працівників посольства не постраждали. При цьому, український посол каже, що цілили саме в нього.

Читайте: Вибух у посольстві України в Іспанії: посол Погорельцев каже, що цілили в нього


Згодом Служба безпеки Іспанії виявила ще одну посилку з вибухівкою на авіабазі  в Торрехон-де-Ардос. 30 листопада, до посольства України в Іспанії надійшов конверт у якому також знаходилась вибухівка, а також такий же “подарунок” відправили іспанській компанії Instalaza, яка виробляє зброю для України. 

Читайте: На авіабазі в Іспанії знайшли вже третю посилку з вибухівкою


У свою чергу речник міністерства закордонних справ України МЗС України Олег Ніколенко прокоментував ситуацію щодо надходження погроз на адреси українських посольств та консульств. За дорученням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

Читайте: Деякі українські посольства та консульства отримували пакунки погрози, – речник МЗС Ніколенко


Незабаром іспанська поліція знову вилучила на поштовому відділені три конверти із, як вважається, очима тварин, які були адресовані посольству України в Іспанії у Мадриді, генеральному консульству в Барселоні та консульству в Малазі.

Читайте: Поштовий тероризм: в Іспанії виявили нові погрози у листах, адресованих посольству України


KВ повідомляла, “поштовий тероризм” у намаганнях залякати українські дипломатичні установи вже охопив такі країни, як Австрія, Ватикан, Данія, Іспанія, Італія, Казахстан, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, США, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія.

Читайте: 31 випадок в 15 країнах: українські посольства продовжують отримувати погрози


Фото: Еспресо

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4