Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

Навколо влади Ірпеня продовжується скандал. Попри те, що мер міста Олександр Маркушин заперечує раніше оприлюднену в місцевому виданні ITV інформацію про проведення обшуків у нього та низки працівників місцевої ради, журналісти продовжують наполягати на своєму. На підтвердження своїх слів видання оприлюднило документ Святошинського районного суду м. Києва, в якому йдеться про надання дозволу Нацполіції на вилучення документів Ірпінської міськради, необхідних для встановлення обставин правопорушення щодо нарахування заробітних плат. 

Як дізналася КВ, про одержання копії ухвали заявило інформаційне агентство ITV, посилаючись на власні джерела у виконкомі Ірпінської міської ради.

“Інформаційне агентство ITV отримало копію ухвали про виїмку документів в Ірпінській міській раді. В судовій ухвалі йдеться про те, що Національна поліція Київської області розслідує кримінальне провадження №42024110000000 за ознаками кримінального правопорушення по ч. 4 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану)”, – йдеться у дописі ITV. 

Справді, у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено даний документ. Зокрема, в Ухвалі № 759/8109/24 суд постановив:

“Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в Київській області ОСОБА_3, та іншим слідчим слідчого управління ГУНП в Київській області, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 42024110000000129 від 02.04.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191, на здійснення тимчасового доступу до документів, з можливостю ознайомитися з ними та вилучити їх в оригіналі (здійснити їх виїмку), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1, що за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення наступних речей та документів”, – йдеться в документі.

Мова йде про копії колективного договору, оригіналів табелів обліку робочого часу за період з 1 січня 2022 по 31 грудня 2023 року, оригіналів подань на преміювання працівників та заступників за рік, оригіналів розпорядчих документів (накази, розпорядження тощо) з підписом уповноважених осіб, про преміювання працівників, а ще – вільних зразків підписів та почерку підозрюваних осіб, вільних та експериментальних зразків відтисків гербової печатки тощо. 

Крім того, в ухвалі зауважено, що досудове розслідування ведеться за підозрою з “організації посадовими особами, за попередньою змовою між собою, протиправної схеми привласнення бюджетних коштів шляхом нарахування надмірно завищених заробітних плат окремим працівникам, які у подальшому в готівковій формі повертали частину коштів голові через своїх керівників”.

“З показань свідків установлено, що окремі працівники ІНФОРМАЦІЯ_1, зокрема начальник відділу обліку та звітності ОСОБА_4, начальник відділу економіки та стратегічного планування ОСОБА_5, начальник ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_6, начальник відділу по роботі з персоналом ОСОБА_7, головні спеціалісти відділів ОСОБА_8 , ОСОБА_9, ОСОБА_10 та інші отримували протягом 2023 року надмірно завищені заробітні плати, частину з яких у розмірі від 10 до 30 тисяч гривень з кожного працівника, вони повертали готівкою заступнику ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_11, або іншим особам які за вказівкою міського голови ОСОБА_12 передавали загально зібрану суму особисто йому”, – зазначили у документі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області.

Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців.

В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи.

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Згодом мер Ірпеня Олександр Маркушин заперечив інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Фото: lh3.googleusercontent.com

КиївВлада

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4