Державного реєстратора міськради на Київщини підозрюють у нанесенні збитків на 76 млн гривень

слідчими повідомлено фігуранту про підозру

На Київщині правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору однієї з міськрад. Посадовцю інкримінують несанкціоноване збільшення в реєстрі речових прав на нерухоме майно площі земельної ділянки у Вишгороді. Нанесення матеріальної шкоди міській раді визначено у розмірі 76,4 млн гривень. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Київській області.

“38-річний державний реєстратор перебуваючи на посаді в одній з міських рад Київщини незаконно вніс зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, збільшивши площу земельної ділянки у Вишгороді”, – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, представник товариства запропонував посадовцю безпідставно здійснити реєстрацію нерухомого майна шляхом збільшення площі земельної ділянки. 

“Таким чином правопорушник, маючи право доступу до інформації в автоматизованих системах, збільшив площу землі з 4.1 га до 9,5 га, яка належить міській раді. Своїми діями зловмисник спричинив матеріальну шкоду Київській міській раді у розмірі 76,4 млн гривень”, – зауважили правоохороці.

За фактом несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах та зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду, слідчими повідомлено фігуранту про підозру (ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у Києві правоохоронці повідомили про підозру в розтраті чужого майна та службовому підробленні директору підрядної організації, яка проводила благоустрій озера Гнилуша. Підприємцю інкримінують внесення неправдивих відомостей до акту виконаних робіт. Експертами підтверджено завдання збитків місцевому бюджету  на суму понад 330 тис. гривень.

Читайте: Ексдиректора історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» судитимуть за розтрату майна на понад 570 тисяч гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
Гроші у прірву: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при інвентаризації столичних земель
09:00 Слідчі Нацполіції вважають, що процес інвентаризації земель Києва в останні роки носить всі ознаки злочину по заволодінню бюджетними коштами шляхом зловживання службовими особами…
QlU7mDx4