Для лікарні Білої Церкви закупили ангіограф, – Руслан Кравченко

Для лікарні Білої Церкви закупили ангіограф, - Руслан Кравченко

Для лікарні Білої Церкви закупили ангіограф, який дозволить надавати оперативну допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарда. Раніше через відсутність цього обладнання таких пацієнтів направляли до обласної лікарні. 

Про це, як стало відомо КВ, розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, який днями відвідав Білоцерківську міську лікарню №1.

Ця лікарня надає медичну допомогу мешканцям міста та прилеглих територій. Тут працює поліклініка для дорослих, а також 10 стаціонарних відділень на 320 ліжок.

«Одне із них – інфарктне відділення, де щорічно отримують ургентну допомогу майже 200 пацієнтів із гострим інфарктом міокарда. Через відсутність в лікарні ангіографа всіх пацієнтів із гострим інфарктом обов’язково відправляли на подальше лікування до Київської обласної лікарні. А це втрата часу. Бо в таких випадках кожна хвилина має значення. Щоб оперативно рятувати та якісно лікувати пацієнтів, для лікарні Білої Церкви коштом місцевого бюджету закупили необхідне медобладнання», – зазначив Руслан Кравченко.

Сучасний ангіограф дозволить лікарям ефективніше проводити діагностику, що вкрай необхідно, зважаючи на збільшення кількості серцево-судинних захворювань через стрес. Відтепер в лікарні Білої Церкви є всі умови для функціонування реперфузійного центру, де пацієнти з серцево-судинними захворюваннями можуть отримати весь спектр допомоги. Зокрема, є відділення кардіореанімації на 12 ліжок з сучасним медичним обладнанням та підготовленим медичним персоналом.

«Вчасна та якісна медична допомога врятувала життя не одному пацієнту. І це залежить не лише від професіоналізму та вмінь медичних працівників, а і технічного обладнання в лікарнях. Попри всі виклики, які виникли через російську агресію, знаходимо ресурс для підвищення якості надання медпослуг та оновлення медобладнання», – наголосив Руслан Кравченко.

В рамках обласної програми «Здоровʼя Київщини на 2024-2026 роки» з обласного бюджету на модернізацію реабілітаційного обладнання передбачено виділити майже 76 млн грн. Активно до придбання обладнання долучаються і громади.

Начальник КОВА також проінспектував роботу військово-лікарської комісії, яка працює в штаті лікарні з травня. За місяць ВЛК оглядає понад 1000 військовозобов’язаних. Обговорили з лікарями, що потрібно зробити, щоб проходження огляду було оперативним та якісним.

Читайте: Руслан Кравченко: бельгійська агенція Enabel виділяє 8,6 млн євро на укриття та реконструкцію закладів освіти Київщини

Фото: КОДА

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4