До кінця березня 2023 року на Київщині обіцяють відновити понад 2 000 пошкоджених війною об’єктів

До кінця березня 2023 року на Київщині обіцяють відновити понад 2 000 пошкоджених війною об’єктів

У Київській обласній військовій адміністрації (КОВА) відбулась нарада із представниками тих територіальних громад, що зазнали руйнувань внаслідок російської військової агресії. Основною темою зустрічі стало прискорення відновлення пошкоджених об’єктів. 

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби КОВА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, зустріч провів заступник голови КОВА Микола Бойко. Під час заходу учасники узагальнили проведену роботу з відновлення пошкоджених через війну житлових будинків. Також визначили чіткий перелік завдань перед територіальними громадами, аби пришвидшити роботу з проведення ремонтів на Київщині.

Згідно з повідомленням, загалом у Київській області постраждало внаслідок воєнних дій понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури. На сьогоднішній день відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності 10 154 об’єкти.

“Відновлення — це процес, до якого залучені органи державної влади та місцевого самоврядування, міжнародні фонди та організації, волонтери тощо. Наша першочергова задача — активізувати роботу з відбудови регіону та направити на відновлення всі наявні ресурси”, — зазначив під час наради Микола Бойко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КМДА говорять, що станом на сьогодні є чіткий та зрозумілий план дій щодо відновлення Київщини. Тільки до кінця березня планується відновити понад 2 000 об’єктів. Тривають інтенсивні відновлювальні роботи за кошти державних та місцевих бюджетів, а також за сприяння міжнародних фондів “Карітас”, УВКБ ООН, “Червоний Хрест”, МОМ та інших партнерів. 

Згідно з повідомленням, до кінця березня в Бородянській громаді має бути відновлено понад 300 об’єктів, Ірпінській — понад 400, Дмитрівській — близько 400 об’єктів тощо.

За результатами наради представники громад отримали протокольне доручення — протягом тижня сформувати потребу, необхідну для прискорення процесу відбудови. Щоп’ятниці громади продовжать звітувати про відновлені об’єкти та визначати плани проведення робіт на наступний тиждень. Крім того, для початку робіт по об’єктах, що потребують капітальних ремонтів, має бути розроблено проєктно-кошторисну документацію, зокрема, багатоповерхових будинків та об’єктів соціальної сфери.

“Хочу наголосити, що проєкти мають відповідати всім сучасним нормам. Особливу увагу потрібно приділити застарілим внутрішньобудинковим мережам та енергоефективності. Маємо сфокусуватися на проблематиці й спільно з органами місцевого самоврядування показати чітку та зрозумілу динаміку”, — додав Микола Бойко.

Читайте: На Київщині відновили третину пошкоджених під час атаки 26 січня будинків

Фото: suspilne.media

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4