До відправлення з України готові 15 суден із зерном, – Мінагрополітики

До відправлення з України готові 15 суден із зерном, - Мінагрополітики

До відправлення з України наразі готові 15 суден із зерном, ще два очікують свою чергу. 50 млн тонн експортної сільськогосподарської продукції оцінюється мінімум у 15 млрд доларів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Мінагрополітики з посиланням на першого заступника міністра Тараса Висоцького.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається. що перш за все судна націлені на перевезення зернових культур: кукурудзи, пшениці, ячменю. Потім – олійних культур та продуктів переробки. Кожне з них здатне вмістити від 10 до 60 тис. тонн.

Стосовно умов, то, за домовленостями, як пояснив Тарас Висоцький, рух вантажних кораблів має бути тільки в світлу пору доби. Крім того, для безпеки їх супроводжує протимінний плавальний засіб.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Обмежень за кількістю суден, які можуть курсувати, немає. Проте є подані заявки та узгоджений графік – тож усе має відбуватися згідно з ним.

Тарас Висоцький також акцентував, що дасть Україні розблокування чорноморських портів.

“Так, надходження від реалізації цієї продукції отримають українські фермери. Далі вони сплачують податки у державний та місцевий бюджети, чим дуже підтримають громади України, виплатять заробітні плати своїм працівникам. Ідеться про суттєві суми, адже 50 млн тонн експортної с/г продукції оцінюється мінімум у $ 15 млрд”, – повідомляє пресслужба.

Також повідомляється, що 1 серпня судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту. Це – перше судно, яке вийшло з українського чорноморського порту за час повномасштабної війни

Нагадаємо, 22 липняпредставники України підписали договір про експорт зерна з чорноморських морських портів нашої країни, заблокованих російськими військами. Це тристоронній документ, узгоджений та підписаний представниками України, Організації Об’єднаних Націй та Туреччини. Документ закріплює контроль за портами “Одеса”, “Чорноморськ” і “Южний” за Україною і не послаблює санкції проти рф. Але вже 23 липня московити атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу “Калібр”.

Читайте: Ворог обстріляв крилатими ракетами Одеський морський торговий порт

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4