Директора “Київавтодору” підозрюють у ремонті дороги зі збитками у понад 14 млн гривень

Директора "Київавтодору" підозрюють у ремонті дороги зі збитками у понад 14 млн гривень

Правоохоронці повідомили про підозру у службовій недбалості колишньому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області, який наразі обіймає посаду директора КК “Київавтодор”. Посадовцю інкримінують підписання актів приймання виконаних будівельних робіт при ремонті дороги Фастів – Митниця – Обухів – Ржищів, які насправді не були виконані. Встановлено суму збитків у понад 14 млн гривень.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

“Згідно із матеріалами слідства, в 2019 році Служба автомобільних доріг у Київській області та приватне товариство уклали угоду на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р – 19 Фастів – Митниця – Обухів – Ржищів”, – йдеться в дописі.

У прокуратурі зауважили, що в подальшому заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг не перевірив достовірність даних, внесених до актів приймання виконаних будівельних робіт та підписав їх. 

“Згідно висновків експертів, вартість робіт, які не могли бути прийняті, оскільки потребують перероблення, складає 42 млн гривень, з яких саме підозрюваний прийняв роботи на суму понад 14 млн гривень”, – зазначили в повідомленні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області, який нині обіймає посаду директора КК “Київавтодор” повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

КК “Київавтодор” заснована Київрадою у 2002 році. Генеральним директором корпорації з 5 липня 2022 року є Олександр Федоренко. Він же з 19 травня 2020 року очолював цю комунальну корпорацію на правах виконувача обов’язків керівника.

Як повідомляла КВ, діяльність КК “Київавтодор” та підпорядкованих їй комунальних підприємств регулярно викликає претензії у правоохоронних органів. Зокрема правоохоронці у квітні 2024 року правоохоронці почали розслідування фактів службової недбалості з боку гендиректора КК “Київавтодор” Олександра Федоренка.

Читайте: Гендиректора “Київавтодору” судитимуть за забруднення столичної землі на 278 млн гривень

Крім того, вже у травні цього року правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів. Серед підозрюваних директор та інженер «Київшляхбуду», гендиректор «Київавтодору». За даними поліції, фігуранти заволоділи коштами на ремонті автомобільних доріг у Києві, які велися з порушенням технологій та за завищеними цінами. 

Читайте: Підозра на підозрі: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при ремонті столичних доріг під час війни

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
17:10 У неділю 25 серпня на Васильківщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів, що отримали суттєві поранення “Квіт калини”. 45 сімей отримали…
Banner
QlU7mDx4