Ексголова Верховного Суду Князєв вийшов із СІЗО під заставу

У середу, 31 січня, колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва (на фото), підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди, було звільнено з-під варти із заставою в 18,168 млн гривень. Водночас у САП заявили про підготовку звернення до ВРП про відсторонення підозрюваного від здійснення правосуддя.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“31 січня 2024 року колишнього голову Верховного Суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України), звільнено з-під варти під заставу розміром 18,168 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що рішенням ВАКС на підозрюваного покладені процесуальні обовʼязки, у тому числі: не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора та суду, здати на зберігання до ГУ ДМС у Києві свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю. У разі невиконання обовʼязків застава може бути стягнена у дохід держави. 

У САП додали, що “наразі вирішується питання щодо звернення до ВРП з клопотанням про відсторонення указаного судді від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності”.

Нагадаємо, 30 січня 2024 року суддя ВАКС прийняв рішення що Князєв залишається під вартою ще на два місяці. Разом з тим, суд зменшив розмір застави з 20 млн грн до 18,168 млн грн. Вже зранку 31 січня стало відомо, що за колишнього голову Верховного суду таки внесли заставу. Він сидів під вартою із травня 2023 року і за цей час його застава зменшилася у кілька разів, зі 107 млн до 18,168 млн гривень.

Як інформувала KВ, у травні 2023 року САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів. Гроші Князєв отримував від людей, які нібито виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. 

Читайте: САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Князєва на отриманні хабара у розмірі 3 млн доларів

Фото: Антикор

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4