Експерт назвав ключові параметри при виборі житла у новобудові

Експерт назвав ключові параметри при виборі житла у новобудові

Експерти з ринку нерухомості радять при виборі житла у нових комплексах звертати увагу на такі аспекти: розташування, інфраструктура та енергетичне обладнання. Комплекси з власною інфраструктурою, які розташовані в містах або мають готову інфраструктуру, виявляються більш популярними серед покупців. В Alliance Novobud наводять приклад успішності комплексу Krona Park II, який розташований в центрі Броварів. ЖК має розвинену інфраструктуру, вдале розташування та безпекові умови. 

Про це, як дізналася КВ, заявила CMO Alliance Novobud Ірина Міхальова в інтерв’ю виданню “Фокус”. 

Зокрема, вона розповіла, на що варто звертати увагу при виборі житла у новому комплексі: на розташування, інфраструктуру чи додаткове енергетичне обладнання комплексу. 

Експерт назвав ключові параметри при виборі житла у новобудові

“Навіть два будинки в комфорт-класі зі схожими параметрами можуть цікавити різну кількість потенційних покупців. Тобто, попит на житло не однаковий. Дуже часто люди дивляться на рекреаційну складову, наприклад, наявність або парку, або озера поряд, або прогулянкової чи спортивної зони. Позаяк сьогодні покупців цікавить не просто житлова площа, а житло на локації з усією інфраструктурою”, — розповіла Міхальова.  

І тому, на її думку, з-поміж покупців більш популярні комплекси, які або вже розташовані в місті, і там є наявна інфраструктура, або побудовані з власною інфраструктурою, бажано, максимально готовою.

“Якщо казати про те, що будуємо ми, то, наприклад, Krona Park II будується в центрі Броварів, де ми ведемо квартальну забудову — там вже 28 будинків інших наших житлових комплексів, введених в експлуатацію. Відповідно, вже є вся інфраструктура: ми збудували дитячий садок, який передали місту, на території комплексу є купа спортивних майданчиків, паркінги, дороги, є повний благоустрій, дитячі майданчики, зелені зони. Вагома перевага – вдале розташування кварталу. Тут поруч ресторани, розважальні та торговельні центри, магазини “Епіцентр”, “Сільпо”. Фактично нашим активним будівництвом і вдалими продажами протягом останніх 10 років ми їх сюди і привели. І ось це все тепер дуже впливає на рівень продажів”, — зауважила вона.

І додала, що, крім того, у будинках компанія передбачила укриття — приміщення подвійного значення, які також мають неабияке значення під час війни.

“При виборі житлового комплексу покупці звертають увагу і на будматеріали, наприклад, у нас це червона цегла, якісне утеплення, завдяки якому в наших будинках тепло, у нас власна газова котельня. Коштом забудовника придбали для неї генератор, а отже, у мешканців вдома завжди тепло, навіть коли є відключення світла”, — резюмувала вона.

Нагадаємо, що у зимовий період в Україні спостерігався спад продажів нерухомості через вплив війни та сезонні коливання. Провідні девелопери столиці між тим відзначають, що завдяки гнучкій стратегії продажу та участі у держпрограмах підтримки — “єОселя” і “єВідновлення” відбулася стабілізація ринку. Навесні він почав оживати і є перспективи зростання продажів у майбутні місяці.

Читайте: У квітні Alliance Novobud стартували продажі в ЖК Krona Park II

Фото: Фокус

КиївВлада

Автор: Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4