Ексзятю Черновецького дозволено знов видобувати мінводу “Софія Київська”

Ексзятю Черновецького дозволено знов видобувати мінводу “Софія Київська”

Київському заводу напоїв “Росинка” (КЗН Росинка) у листопаді 2023 року поновили спецдозвіл на видобування мінеральної води родовища “Софія Київська”. Вести видобуток на родовищі було заборонено з липня 2021 року.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні інформаційного агентства NADRA.INFO.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Державна служба геології та надр України поновила дію спеціального дозволу №4172 від 28.12.2006, наданого ТОВ “Київський завод напоїв “Росинка” (КЗН Росинка) з метою видобування мінеральної природної столової води родовища “Софія Київська”, розташованого в м. Києві”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що дію спецдозволу поновлено з 22 листопада 2023 року згідно з Наказом Держгеонадр №604 за підписом Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха.

За даними YouControl та інформації NADRA.INFO, ТОВ “Київський завод напоїв “Росинка” засновано в 2015 р. (з 23.06.2023 – в стані припинення). Статутний капітал 1 млн гривень. Реєстрація – м. Київ. Власниця: Дюкарєва Людмила. Спецдозвіл на родовище “Софія Київська” – єдиний в арсеналі компанії.

В агентстві зауважили, що право видобувати мінеральні води родовища “Софія Київська” заводу Росинка зупинили 1 липня 2021 року у звʼязку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами, передбачених дозволом або угодою про умови користування ділянкою надр.

У серпні 2023 року майно збанкрутілого заводу напоїв Росинка (ПрАТ “Росинка”) викупила компанія ТОВ “Київський завод “Росинка”, що належить ексдепутату Київської міської ради Вʼячеславу Супруненку. В грудні 2023 року Супруненко став власником брендів води “Росинка” і “Софія Київська”.

Як писала KВ, питання передусім може бути в землі, на якій знаходиться завод “Росинка”. Земельна ділянка хоч і невелика, всього 3,1 га, зате знаходиться в одному з центральних районів столиці. Це вулиця Антона Цедіка, 6 (колишня Ежена Потьє), поряд зі станцією метро “Шулявка”, цінний майданчик під можливу забудову. Наразі фірми Супруненка, ексзятя Леоніда Черновецького, активно скуповують столичну землю. Ймовірніше за все – під подальшу житлову та офісну забудову. Відколи було закрито кримінальну справу проти Супруненка за напад на авдоката, знято його з розшуку в Інтерполі та повернення в Україну в 2015 році, вони з братом проявляють неабияку активність.

Читайте: В’ячеслав Супруненко скуповує київську землю під забудову – блогер

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4