Генерального директора “Охматдиту” відсторонили від виконання обов’язків

Генерального директора "Охматдиту" відсторонили від виконання обов’язків

Генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) “Охматдит” Володимира Жовніра (на фото) відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок Нацполіцією, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Як зазначив Віктор Ляшко, за його зверненням Нацполіцією вивчаються факти, пов’язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації “Благодійний фонд “Охматдит” – здорове дитинство”.  В тому числі досліджуються дані, зазначені у ЗМІ.

“Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу  проводить НАБУ. Крім цього, триває ініційована мною внутрішня перевірка МОЗ”, – додав міністр.

Він повідомив, що 16 серпня було отримано перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. 

“На жаль,  є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду”, – зауважив Ляшко.

Після рішення про відсторонення гендиректора НДСЛ “Охматдит” Володимира Жовніра міністр пообіцяв про подальші рішення, в тому числі й кадрові, повідомити додатково.

“Моя позиція — виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації”, – написав Ляшко. 

Нагадаємо, у серпні цього року стало відомо що БО «Благодійний фонд “Охматдит” обрав ТОВ “Буд-технолоджі” переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу 8 липня. Із 14 учасників конкурсу це була третя за дорожнечею пропозиція розміром у 307 млн грн. Після резонансу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що компанію, яка відбудовуватиме корпуси понівеченої обстрілом росармії дитячої лікарні “Охматдит”, визначать на тендері.

Читайте: Міністр Ляшко: Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново на Prozorro

Крім того,  у МОЗ звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову “Охматдиту”. 

Читайте: НАБУ проаналізує тендери на ремонт Охматдиту і будівництво військового цвинтаря

Як інформувала КВ, 16 серпня скандал з відбудовою лікарні отримав своє продовження, коли в “Охматдиті” заявили про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні після удару 8 липня благодійним фондом БО “Охматдит – Здорове дитинство”.  У фонді зазначили, що переведуть кошти на проведення ремонту та закупівлю медичного обладнання для лікарні після надання офіційних запитів та визначення цільового призначення.

Читайте: В “Охматдиті” повідомили про затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом

Фото: Facebook – сторінка НДСЛ “Охматдит”

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4