Генштаб ЗСУ: Покровський напрямок залишається в епіцентрі боїв

Генштаб ЗСУ: Покровський напрямок залишається в епіцентрі боїв

Від початку доби 19 червня 2024 року росармія найбільшу активність проявляє на Покровському напрямку. А загальна кількість бойових зіткнень станом на 13 годину збільшилась до 59. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу.

“Оперативна інформація станом на 13.00 19.06.2024  щодо російського вторгнення” свідчить, що за сьогодні противник тричі атакував на Харківському напрямку.  

Один ворожий штурм підрозділами Сил оборони відбито. Тривають два боєзіткнення поблизу Вовчанська, де авіація окупантів, зі сторони Бєлгорода (рф) до того ж завдала двох ударів трьома КАБами.  

  • На Куп’янському напрямку тривають чотири боєзіткнення поблизу Синьківки, Новоселівки та Кругляківки. Дві атаки російських військ наші захисники відбили, зокрема, поблизу Піщаного.  
  • На Лиманському напрямку ворог провів п’ять безуспішних спроб потіснити підрозділи Сил оборони поблизу Греківки, Невського та Тернів. Триває бій поблизу Макіївки.  
  • На Сіверському напрямку  окупаційна армія намагається проявляти активність в районі Нового. Один  ворожий штурм наші захисники відбили, ще один триває. 
  • На Краматорському напрямку російський агресор не полишає спроб потіснити  наших оборонців із займаних позицій біля Калинівки та Іванівського. Там продовжуються бої.
  • Також противник не полишає наміру протиснути нашу оборону на Покровському напрямку. Від початку доби  російські окупаційні війська 22 рази атакували позиції українських воїнів неподалік Новоолександрівки, Калинового, Сокола та Новопокровського.  На даний час наші оборонці відбили 18 ворожих атак, ще чотири тривають. 
  • На  Курахівському напрямку агресор штурмує підрозділи Сил оборони поблизу Красногорівки та Парасковіївки. Наші захисники на даній ділянці відбили шість ворожих атак, ще один бій продовжується. 
  • На Времівському напрямку авіація російських окупаційних військ завдала удару дванадцятьма НАРами  в районі Старомайорського. 
  • Також активно працює ворожа авіація на Придніпровському напрямку. Зокрема, по Ольгівці завдано удару чотирма КАБами, три бомби окупанти скинули на Кринки і ще одну – на  село Бургунка.   

На решті напрямків обстановка без особливих змін. 

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: Генпрокурор: Встановлено особу обезголовленого росармійцями бійця ЗСУ

Фото: Державна прикордонна служба

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4