Генштаб ЗСУ: за 16 годин 1 серпня на фронті 76 боїв

Генштаб ЗСУ: за 16 годин 1 серпня на фронті 76 боїв

Від початку доби 1 серпня 2024 року на фронті відбулося 76 бойових зіткнень. Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани росіян. Разом з тим, окупанти і далі активно діють на Покровському і Торецькому напрямках.  

Про це КВ дізналася зі зведення Генштабу станом на 16 годину 1 серпня 2024 року.

Згідно зведення, на Харківському напрямку відбулося дві ворожі атаки у районі Вовчанська: “Триває бій. Ситуація контрольована”.

  • На Куп’янському напрямку ворог протягом дня безуспішно намагався просунутися до наших позицій в районі Андріївки. Три атаки противника ще тривають неподалік Стельмахівки і Піщаного. Загалом на напрямку зафіксовано п’ять боєзіткнень. У райони Новоосинового і Петропавлівки окупанти скинули по авіабомбі.
  • Агресор збільшив кількість атак до трьох на Лиманському напрямку. Відбулися бойові дії поблизу Макіївки та Торського.
  • На Сіверському напрямку ворог двічі невдало намагався прорвати нашу оборону в районі Виїмки. Неподалік Спірного, Іванодар’ївки та Верхньокам’янського боєзіткнення ще тривають у п’яти локаціях. Ситуація контрольована.
  • На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати атаку окупантів біля Часового Яру. В районах Кліщіївки, Іванівського та Андріївки ворог зазнав втрат та відійшов.

Читайте: Головком Сирський вручив державну нагороду полковнику Ткачуку – командиру звитяжної 100 омб

  • На Торецькому напрямку відбулося 12 штурмів у районах Північного та Нью Йорка, де противник і зараз атакує. Також, окупанти отримали відсіч біля Залізного і Торецька. Останній і Диліївку вісім разів бомбардували КАБами. Окрім того, по Диліївці загарбники тричі били з озброєння армійської авіації.
  • Найбільша активність ворога наразі зберігається на Покровському напрямку. 36 разів за сьогодні тут розпочиналися зіткнення різної інтенсивності. Наразі ще тривають бої у дев’яти локаціях в районах Новоолександрівки, Іванівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Желанного і Яснобродівки. Авіація окупантів била протягом дня КАБами по Іванівці, Новотроїцькому, Гродівці та Тимофіївці. Окрім того, терористи завдали чотирьох авіаударів НАРами у бік Олександрополя. Тривають бої  на Курахівському напрямку. Поблизу Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки відбито чотири штурми – ворог зазнав втрат.
  • На Времівському напрямку агресор активних наступальних дій не проводив. Натомість, ворожа авіація завдала сім ударів біля Богоявленки, Новодонецького і Нескучного.
  • На Оріхівському напрямку відбулось два безуспішних для окупантів бойових зіткнення в районі Малої Токмачки. А близько півсотні некерованих авіаракет противник випустив у бік П’ятихаток, Гуляйполя і Лобкового.
  • На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито один штурм на лівобережжі Дніпра.

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: Служити в своїх лавах запрошує 100 ОМБ ЗСУ – одна з найкращих бригад Збройних Сил України

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4