Ірландія оголосила про новий пакет допомоги Україні та сусідам – 36 млн євро на гуманітарні цілі

Ірландія оголосила про новий пакет допомоги Україні та сусідам - 36 млн євро на гуманітарні цілі

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс (на фото), що перебуває з візитом у Києві, оголоси про новий пакет підтримки України та її сусідів. Ірландський уряд розраховує на те, що новий пакет підтримки забезпечить еобхідну гуманітарну допомогу, підтримає реабілітацію і можливу реконструкцію, а також сприятиме досягненню довгострокових цілей України – миру, стабільності та політичних прагнень. Це оголошення про допомогу збільшить загальний обсяг фінансування Ірландією України з лютого 2022 року до більш ніж 380 млн євро.

Про це КВ дізналася з повідомлення “Інтерфакс-Україна”.

“Ми побачили надзвичайну стійкість, яку продемонстрував народ України перед лицем цих викликів. Така сама рішучість і наполегливість знадобляться для відновлення їхньої країни за підтримки міжнародних партнерів, включно з Ірландією. Ми були однозначними й непохитними у своїй підтримці народу України, і це додаткове фінансування продовжує демонструвати цю прихильність”, – сказав прем’єр Ірландії.

Він також зазначив, що на Саміті миру в Україні пообіцяв підтримку Ірландією реінтеграції дітей, які були насильно депортовані до РФ і тепер повернулися додому: “Цей пакет включає EUR2 млн для підтримки цієї мети в партнерстві з ЮНІСЕФ”. 

Серед партнерів, яким буде надано підтримку, 

  • Ukraine Humanitarian Fund (UN OCHA), який діє в усіх регіонах України, зокрема виділяючи значне фінансування національним українським організаціям, а також УВКБ ООН для надання притулку і захисту мільйонам переміщених осіб.
  • Фінансові зобов’язання перед Фондом народонаселення ООН (ЮНФПА) та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) сприятимуть роботі над інфраструктурою охорони здоров’я та наданню підтримки вразливим жінкам. Ірландія також підтримає сім’ю Червоного Хреста.
  • Ірландія зробить свій внесок у спеціальну програму Світового банку з подолання кризи для України та Молдови, спрямовану на задоволення нагальних потреб, а також у Фонд розвитку потенціалу України МВФ, який підтримує політику й програму реформ України, включно зі вступом до ЄС.
  • Партнерство з Литвою забезпечить будівництво бомбосховищ у школах України.

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс 4 вересня 2024 року прибув до Києва для двосторонньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте: Прем’єр-міністр Ірландії відвідав поранену Київщину й на власні очі побачив воєнні злочини росіян

Як повідомляє ірландський телеканал RTE, лідери обговорять війну рфпроти України, яка триває, підтримку України з боку ЄС і заявку Києва на вступ до Євросоюзу. Візит прем’єр-міністра відбувається після вчорашнього російського ракетного удару по Полтаві, внаслідок якого загинули щонайменше 53 людини.

Перед сьогоднішнім візитом Гарріс заявив, що “військовий удар Росії і вбивство десятків людей у Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня”.

Гарріс і Зеленський підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо нової двосторонньої угоди між Ірландією та Україною.

Нагадаємо, Ірландія – одна з країн, які підтримали комюніке першого Саміту миру, що відбувся влітку цього року.

Читайте: За підсумками Саміту миру в Швейцарії підписано спільне комюніке про основи миру (текст)

Фото: RTE

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4