Ірпінчани отримали майже 1,8 млрд грн компенсаційних виплат по програмі “єВідновлення”

10 травня 2023 року в Україні стартувала програма «єВідновлення»

За держпрограмою “єВідновлення” мешканці Ірпінської громади, що найбільше постраждала від війни, одержали понад три тисячі виплат на ремонт загальною сумою в понад 400 млн гривень, 414 житлових сертифікатів на суму 1,2 млрд гривень та 68 грошових компенсацій на відбудову.

Про це КВ дізналася із повідомлення першого заступника голови Ірпінської міської громади Андрія Кравчука у Facebook.

“10 травня 2023 року в Україні стартувала програма «єВідновлення» з відновлення житла пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. Ця масштабна ініціатива, започаткована урядом, дала можливість тисячам українців, які втратили житло, отримати державну допомогу на його ремонт або відшкодування за зруйноване майно. Важливо зазначити, що за рік програма «єВідновлення» значно розвинулася та постійно вдосконалюється. Міністерство інфраструктури України постійно вживає заходів, щоб зробити її більш доступною та зручною для громадян”, – йдеться у повідомленні. 

Також додається що Ірпінь, який найбільше постраждав від російських загарбників, став одним із перших, де почала діяти програма.

З початку старту “єВідновлення” в межах громади було надано 3484 виплати на поточні та капітальні ремонти на загальну суму 459,4 млн гривень, хоча по 1561 заявці – відмовили. Загалом 92,03% від поданих заявок опрацьовано.

Крім того, 414 житлових сертифікатів сформовано для купівлі нового житла на заміну зруйнованого на загальну суму 1,2 млрд гривень (908 відмов). Відсоток опрацьованих заявок на житлові сертифікати склав 92,38%.

Також у рамки програми сформовано 68 грошових компенсацій на відбудову на власних земельних ділянках на загальну суму 238,1 млн гривень (80% заяв опрацьовано). 

“Завдяки державній підтримці вже тисячі ірпінчан змогли розпочати ремонтні роботи та повернутися до своїх домівок…”, – резюмував Кравчук.

Нагадаємо, що в Ірпінській громаді планували відбудувати 73 приватних будинки, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Відновлення буде відбуватись за рахунок обласного та місцевого бюджету. Загалом в Ірпені внаслідок російських атак було понівечено 3247 житлових будинків.

Читайте: На відбудову Ірпеня потрібно 2 роки і 750 млн доларів, – перший заммера Ірпеня Кравчук

Фото: Facebook

КиївВлада

Вероніка Злацька

 

Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4