Керівник «гаражу КМДА» Рахматуллін має 16 квартир у Дубаї

в жодній з декларацій за останні три роки, які цьогоріч подав Рахматуллін, немає згадок про його дубайські активи

Журналісти – розслідувачі знайшли серед власників об’єктів нерухомості у Дубаї виконувача обовʼязків очільника автотранспортного підприємства КМДА Дмитра Рахматулліна. Зокрема керівник «гаражу КМДА» у 2009 році придбав 16 квартир площею понад 2 тис. кв. метрів у хмарочосі Ferretti Luxury Beach Residence поруч з островом Джебель Алі на узбережжі Дубаю.

Про це, як передає КВ йдеться у розслідуванні проєкту Радіо Свобода «Схеми».

“У рамках міжнародного проєкту Dubai Unlocked журналісти «Схем» отримали доступ до даних про власників об’єктів нерухомості у Дубаї та знайшли серед них чинних українських посадовців, які мають майно в Еміратах, але не інформують про це українське суспільство, як того вимагає антикорупційне законодавство”, – коментують журналісти.

Зокрема, поруч з островом Джебель Алі на узбережжі Дубаю у 2009 році придбав нерухомість Дмитро Рахматуллін. Нині він виконує обовʼязки директора комунального автотранспортного підприємства столичної мерії, яке неформально називають «гараж КМДА».

“У дубайському реєстрі вказані права власності Рахматулліна на 16 квартир у хмарочосі Ferretti Luxury Beach Residence сукупною площею 2,255 квадратних метрів – це як два басейни олімпійського стандарту. Втім, від 2009 року будівлю так і не звели”, – йдеться в розслідуванні.

Зазначається, що із 2018 року і донедавна він керував інспекцією з паркування у Києві. На різних посадах в столиці Рахматуллін – з 2015 року.

Також, за словами розслідувачів, у рік вкладення коштів у незбудовані квартири Рахматуллін перебував у не названому закордонному відрядженні, яке тривало з 2006-го до 2015 року, згідно з його публічною біографією. Водночас у відповідь на запит «Схем» Рахматуллін сказав, що у той період працював в арабо-африканському регіоні на приватні компанії як керівник.

Зазначається, що в жодній з декларацій за останні три роки, які цьогоріч подав Рахматуллін, немає згадок про його дубайські активи: ані в розділі «обʼєкти незавершеного будівництва», ані в розділі «цінні папери», ані в розділі «фінансові зобов’язання перед декларантом».На кінець минулого року сума купівлі цих квартир сягає пів мільярда гривень.

“Рахматуллін у відповіді редакції не став детально пояснювати, що трапилось з його інвестиціями в дубайську нерухомість. Лише зазначив, що він не володіє шістнадцятьма квартирами у Дубаї та у нього відсутні об’єкти незавершеного будівництва чи інвестиції, що підлягають декларуванню”, – повідомили журналісти.


Як повідомляла КВ, у лютому 2024 року Віталій Кличко призначив тимчасовим керівником КП “АТП КМДА” Дмитра Рахматулліна. Колись цей чоловік очолював комунальну інспекцію з паркування – у той час, коли інспекція неодноразово потрапляла у скандальні публікації та в поле зору правоохоронців. Утім, при минулому керівництві скандали не оминали й “гараж КМДА”.

Читайте: Кличко призначив тимчасовим керівником гаража КМДА ексголову столичної інспекції з паркування

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4