Київ визволив з росії ще двох дітей, поранених у Маріуполі

Київ визволив з росії ще двох дітей, поранених у Маріуполі

Двоє дітей з Маріуполя, які отримали поранення через обстріли і були насильницьки вивезені на росію, повернулися до України і лікуються у Охматдиті в Києві. 


Про це, як передає KВ, повідомляє Офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


 “Стало відомо, що 20 березня внаслідок обстрілу військами країни-агресора м. Маріуполь Донецької області отримала поранення 9-річна дитина, а 23 березня – 8-річна. Окупанти вивезли дітей в РФ. Наразі їх вдалося повернути в Україну, вони перебувають на лікуванні в НДСЛ “Охматдит” в м. Києві”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Нагадаємо, загалом станом на 27 квітня відомо про 610 дітей, постраждалих в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. 


Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 129, Київській – 114, Харківській – 93, Чернігівській – 66, Херсонській – 44, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській областях – 17, у м. Києві – 16, у Житомирській області – 15.


Нагадаємо, 26 квітня стало відомо, що дочку загиблого в Маріуполі чемпіона України з водного поло Євгена Обединського, яку окупанти вивезли до захопленого Донецька, вдалося повернути на підконтрольну територію України – 12-річна Кіра вже з дідусем у Києві.


Нагадаємо також, що жителям столиці та Київщини пропонують долучитися до збору коштів на закупівлю захисного обладнання військовим. З допомогою небайдужих українців та європейців вже вдалося забезпечити індивідуальними аптечками авіаційну бригаду з Василькова. А ще – надати притулок та гуманітарну допомогу мешканцям громади. 


Читайте: Ексмер Василькова збирає допомогу для 40-й авіаційної бригади, льотчики якої відомі, як “Київські привиди”

Фото: соцмережі

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4