Київрада планує затвердити програму підтримки захисників та захисниць України, – депутат Алла Шлапак

Київрада планує затвердити програму підтримки захисників та захисниць України, - депутат Алла Шлапак

Під час засідання постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики депутати погодили цільову програму, яка допоможе забезпечити захисників та захисниць належними умовами для реабілітації і соціальної адаптації. Крім того, на комісії підняли і таке проблемне питання, як забезпечення осіб з інвалідністю необхідними засобами гігієни. 


Про це KВ дізналася із повідомлення Громадської приймальні депутатки Київської міської ради від ВО “Батьківщина” Алли Шлапак у Facebook.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Взяла участь у засіданні постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. З важливого: розглянули питання, пов’язане з забезпеченням людей, які пересуваються на інвалідних візках − засобами особистої гігієни. За інформацією Департаменту охорони здоров’я, у місті зареєстровано близько 200 таких осіб, що є досить дивним, адже таких осіб точно в десятки разів більше, постає питання про ведення обліку та спрощення процедури взяття на облік таких осіб”, – йдеться у дописі.

За її словами, загальний обсяг фінансування передбачатиме виділення з бюджету міста 440 тис. гривень на рік.


“Сума незначна для бюджету м. Києва, але Департамент охорони здоров’я не може провести тендери на закупівлю відповідних засобів, оскільки відсутні зацікавлені постачальники. Як результат − люди вчасно не отримують допомогу”, – зауважила депутатка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Комісія вже надала доручення районним адміністраціям надати інформацію щодо стану забезпечення вищевказаних категорій осіб засобами особистої гігієни.


Крім того, повідомляється й про затвердження цільової програми “Підтримки киян − Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки”.


“Зробили важливий крок, який покращить життя наших захисників і захисниць, а також членів їх сімей. Ідеться про забезпечення їх належними умовами для реабілітації і соціальної адаптації. Попереду розгляд на бюджетній комісії! Якщо ви маєте  пропозиції та зауваження до проекту програми, чекаю на ваші коментарі”, – резюмувала вона. 


Більш детально ознайомитися із Проєктом програми можна тут


Нагадаємо, як раніше повідомляла KВ, у ході другої сесії IX скликання Київської міської ради, яка відбулася 9 лютого, депутати виступили проти участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх. Відповідне звернення депутати спрямували до міжнародних організацій. Його підписання раніше анонсувала депутат Алла Шлапак. 


Читайте: Депкорпус Київради висловився проти участі росіян в Олімпіаді, – депутат Алла Шлапак

Фото: Facebook

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4