“Київстар” обіцяє відновити мобільний інтернет у другій половині дня

“Київстар” обіцяє відновити мобільний інтернет у другій половині дня

Відновлення мобільного інтернету українського оператора мобільного зв’язку “Київстар” розпочнеться сьогодні, 14 грудня, у другій половині дня із західних регіонів країни. Компанія планує відновити три базові послуги до кінця поточного тижня.

Про це, як передає KВ, повідомило  інформаційне агентство “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на коментар президента компанії “Київстар” Олександра Комарова в ефірі національного телемарафону.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За нашим планом, ми сподівалися, що вдасться сьогодні вночі розпочати відновлення послуг мобільного інтернету… Але дуже сподіваємося, що сьогодні в другій половині дня розпочнемо відновлення із заходу України. Регіон за регіоном, обережно почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету”, – повідомив Олександр Комаров.

За словами президента компанії, наразі повністю відновлено послуги фіксованого інтернету для дому приблизно в 1 млн домогосподарств у всій Україні.

Також відомо, що майже на 99% відновлено роботу голосового зв’язку. Завершується підключення користувачів правого берега Дніпра м. Києва до послуг голосового зв’язку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, президент “Київстар” висловив сподівання, що компанія зможе відновити три базові послуги (мобільний голос, мобільний інтернет і смс) до кінця поточного тижня. Однак, за його словами, рівень невизначеності зашкалює.

“Також потім усі додаткові послуги ми будемо відновлювати, і це, з моєї точки зору, займе кілька тижнів. Але це все більш такі, другорядні послуги”, – додав президент компанії.

Нагадаємо, 12 грудня 2023 року, зранку стався масштабний збій у роботі мобільного оператора “Київстар”. У компанії повідомили, що збій стався через потужну хакерську атаку на оператора мобільного зв’язку. На Київщині через збій у роботі мобільного оператора  у низці населених пунктів не працювала система оповіщення про повітряну тривогу. Кіберфахівці СБУ у взаємодії з іншими державними органами допомагають у роботі з відновлення мережі оператора. 13 грудня у “Київстар” повідомили що з 18:00 розпочалось включення голосового зв’язку по всій Україні. Кібератака була ретельно підготовлена та, судячи з масштабів, проведена зсередини. Хакери мали дані про устрій мережі та доступ до її частин. Терміни, коли команда оператора зможе повністю відновити роботу системи, залишаються невизначеними.

Читайте: “Атака на Київстар була проведена зсередини мережі”, – ІТ-бізнесмен Кардаков

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4