Киян та жителів передмість, що виїхали, просять не поспішати із поверненням

Киян та жителів передмість, що виїхали, просять не поспішати із поверненням

Міська влада знову закликала киян та жителів пристоличного регіону бути обережними, адже небезпека у столиці  та містах-сателітах ще не минула. На звільнених від рашистів територіях тривають роботи з розмінування.

Відповідне звернення, як передає KВ, розмістили на сайті КМДА у підсумках дня, що минув.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“Інфраструктура міста працює. Продовжує відновлювати маршрути руху громадський транспорт.  Мешканців передмість і самої столиці, які виїхали у звязку із повномасштабним вторгненням агресора, закликають поки почекати із поверненням додому”, – йдеться у зверненні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Зазначається, що передмістя Києва звільнені від російських окупантів і зараз у кількох районах області до 06:00 7 квітня діє посилена комендантська година. На цих територіях мають якісно попрацювати фахівці. Зокрема, там тривають роботи з розмінування. Щодня піротехніки ДСНС Київської області очищають території, будинки та інфраструктурні об’єкти від боєприпасів.


“Зруйновані цілі вулиці містечок, населені пункти. Злочини, вчинені проти мирного населення у передмістях Києва, нажахали весь світ.  Важко впізнати звичні дороги, якими в мирний час щодня користувалися мешканці передмість, які їхали на роботу до Києва”, – додали у КМДА. 


Також нагадується, що в Києві постраждалим від російської окупації надають психологічну допомогу.


Для цього цілодобово працює служба “телефону довіри” Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству: 044-272-15-00 (з мобільного) 15-00 (зі стаціонарного). Усі дзвінки є безкоштовними та анонімними.


Також будь-яка людина, що приїхала до Києва, може отримати допомогу сімейного лікаря без декларації. Для цього необхідно звернутися у найближчий Центр первинної медико-санітарної допомоги.


Адреси Центрів первинної медико-санітарної допомоги можна знайти  за посиланням.

У разі відмови у наданні медичної допомоги, неможливості записатися на прийом тощо – необхідно повідомити на “гарячу” лінію Департаменту охорони здоров’я: 044-278-41-91.


Нагадаємо, жителів столиці просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги, а одразу йти до найближчого укриття. Ворог продовжує обстрілювати Україну з території Білорусі, зберігається висока ймовірність нанесення ракетних ударів по елементах військової та цивільної інфраструктури.

Читайте: У Бучі рашисти намагалися спалити тіла 6 вбитих мирних мешканців, – прокуратура веде розслідування

Фото: соцмережі

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4