Кличко нарешті звільнив фігуранта кримінальних розслідувань – керівника ритуальної служби Олександра Голуба

Кличко нарешті звільнив фігуранта кримінальних розслідувань - керівника ритуальної служби Олександра Голуба

Сьогодні, 25 жовтня, мер Києва Віталій Кличко (на фото) звільнив фігуранта чисельних кримінальних розслідувань – директора ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства “Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування” Олександра Голуба. Підписане відповідне розпорядження.

Про це KВ стало відомо з повідомлення КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Підставою для звільнення стало неналежне виконання очільником ритуальної служби своїх посадових обов’язків та незадовільну роботу”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Виконання обов’язків директора служби тимчасово покладене на заступника підприємства до моменту призначення нового директора в установленому законом порядку.

Як писала KВ, столичні правоохоронці розслідують факти розкрадань бюджетних коштів посадовцями СКП “Спецкомбінат ПКПО”. Нацполіція попередньо встановила, що протягом 2020-2023 років вони працевлаштовували у ритуальній службі фіктивних працівників (переважно на посади прибиральників) та “забирали” їхні заробітні плати. За різними оцінками, таким чином столична скарбниця втратила від 19 млн до 36 млн гривень. Керівник СКП “Спецкомбінат ПКПО” Олександр Голуб, який півтора місяця тому отримав від слідчих підозру, свою вину у скоєнні таких злочинів визнав і навіть вже компенсував бюджету Києва нанесені збитки.

Нагадаємо, 31 серпня 2023 року правоохоронці повідомили про підозру директору СКП “Спецкомбінат ПКПО” Олександру Голубу у вчиненні злочинів, передбачених ч.3, 4 і 5 ст. 191 КК України.

28 вересня поточного року Голосіївський районний суд Києва обрав керівнику ритуальної служби запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на термін до 31 жовтня 2023 року.

Читайте: Багатомільйонні збитки: як директор київської ритуальної служби заробляв на “мертвих душах”

Як неодноразово повідомляла KВ, сфера поховання людей та надання ритуальних послуг вважається однією з найкорумпованіших у Києві. Однак через те, що влада та “силовики” всіляко приховували і покривали порушення, а також через делікатність цієї теми, ЗМІ раніше рідко повідомляли про зловживання в цій сфері.

Разом з тим відомо, що у серпні 2019 року Нацполіція розпочала слідство за фактом того, що посадовці СКП “Спецкомбінат” спільно з “дружніми” підприємцями налагодили “здирництво” хабарів за поховання на закритих та напівзакритих цвинтарях Києва. Тоді повідомлялося, що вартість одного місця стартує від 3 тис. доларів, а роль “посередників” виконували підприємці. 

Наприкінці червня 2021 року правоохоронці провели обшуки у фігурантів справи (у тому числі й директора згаданого СКП Олександра Голуба), після чого було вручено кілька підозр у хабарництві – зокрема, одному із замдиректорів “Спецкомбінату” та декільком “посередникам”. У липні 2022 року стало відомо, що обвинувальні акти стосовно фігурантів цієї справи направлені до суду для розгляду по суті. Наразі немає достовірних даних, чи був хтось із потенційних хабарників притягнутий до відповідальності.

Читайте: Взятки, обыски и подозрения: Нацполиция расследует аферы столичной “похоронной мафии”

А у травні 2023 року Нацполіція Києва почала розслідувати факти можливого розкрадання бюджетних коштів при будівництві колумбарної стіни (місця для захоронення урн з прахом після кремації) на Лісовому кладовищі. Правоохоронці попередньо встановили, що посадовці СКП “Спецкомбінат ПКПО”, яке виступало замовником цих робіт, могли розтратити частину з передбачених 11 млн гривень на користь свого підрядника – ТОВ “Данато Трейд”.

Читайте: “Корупційний колумбарій”: слідчі вивчають “бюджетні розпили” за участі посадовців столичного СКП “Спецкомбінат”

Нагадаємо, Олександр Голуб очолює CКП “Спецкомбінат ПКПО” з 16 вересня 2014 року. Підприємство підпорядковане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури (ЖКІ) КМДА, яким із 17 липня 2017 року керує Дмитро Науменко. Останній наразі знаходиться під слідством за фактом можливої розтрати бюджетних коштів на суму 1,19 млн гривень при будівництві водопроводу на вул. Зрошувальній. Сферу ЖКГ столиці дуже давно курирує заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4