Кличко обіцяє влаштувати конкурс по посаду головного антикорупціонера КМДА

Після критики в ЗМІ процесу створення антикорупційного департаменту Київської міськдержадміністрації (КМДА), Віталій Кличко заявив, що підпише (коли саме не уточнив) розпорядження про оголошення конкурсу з пошуку очільника цього органу. За словами міського голови, конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду керівника Департаменту КМДА з питань запобігання та виявлення корупції повинна бути незалежною. 

Як передає кореспондент KВ, про це він заявив в ході пленарного засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради 25 липня.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Віталій Кличко публічно звернувся до державних антикорупційних органів із проханням направити своїх представників до конкурсної комісії.

“Я підпишу розпорядження про оголошення конкурсу на посаду голови нового департаменту запобігання корупції, який ми зараз створюємо. Щоб не було ніяких спекуляцій. Конкурс буде відкритим і прозорим. Для створення конкурсної комісії публічно звертаємось до антикорупційних державних органів. Це НАЗК, НАБУ, громадські центри протидії корупції, Transparency International, й просимо, щоб вони направили своїх представників до комісії. На час проведення цього конкурсу цей департамент тимчасово буде очолювати представник антикорупційного управління Апарату КМДА. Підкреслюю: конкурс буде відкритий, прозорий і громадськість матиме всю необхідну інформацію”, – заявив мер Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як раніше писала KВ, депутати Київради 13 липня прийняли рішення про те, що в КМДА створять Департамент з питань запобігання та виявлення корупції. Наразі ще невідомо в яку суму буде обходитися платникам податків утримання нового структурного підрозділу міськдержадміністрації та коли він почне працювати (ще треба затвердити чисельність його працівників, передати в користування приміщення, оргтехніку тощо). Натомість, під час прийняття відповідного рішення вже було зрозуміло, що в питанні подолання корупції мешканцям столиці якогось прориву очікувати не варто. 

Положення про департамент не містить нічого революційного, а головне – згідно Положенню, керівника цієї структури буде назначати, контролювати і звільняти міський голова Києва (він же – голова КМДА) Віталій Кличко. Тобто, та сама людина, яка формально і відповідає в Києві майже за всі корупційні оборудки. 

При цьому, Кличко згідно законодавству, в період військового часу навіть може не проводити конкурс на заміщення відповідної посади.

Читайте: Імітація боротьби: у Кличка з’явиться черговий “ручний антикорупціонер”

Фото: скріншот з трансляції

КиївВлада

Автор:
Анастасія Олійник
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4