Колишня Арка дружби народів більше не є памʼяткою, тому її можна демонтувати, – Ростислав Карандєєв

Міністерство культури та інформаційної політики України своїм наказом визнало колишній обʼєкт культурної спадщини, Монумент на ознаменування возз’єднання України з росією, таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. 

Про це, як передає КВ, повідомив виконувач обов’язків Міністра у Міністерстві культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Згідно повідомлення, цим рішенням монумент втратив статус пам’ятки історії і може бути демонтований.

“Колишня Арка дружби народів у Києві більше не є памʼяткою, відтак може бути демонтована”, – підкреслив Ростислав Карандєєв. 

За словами виконувача обов’язків Міністра культури та інформаційної політики, у суспільній свідомості киян монумент ототожнюється з радянським режимом, не випадково мешканці столиці називають його «ярмом». 

“Позбавляючись монументального «ярма», ми звільняємось від залишків радянської диктатури та російського імперського впливу”, – підкреслив він.

Раніше КВ повідомила, що Арка Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів) у Києві є пам’яткою історії місцевого значення, а отже, за законом її заборонено заборонено зносити, змінювати або переносити. Таку відповідь журналісти отримали від столичної влади на запит про долю об’єкту, який в Інституті національної пам’яті вважають одним з символів російського імперіалізму.

Читайте: Столичну Арку Свободи (раніше відому як дружби народів) поки не демонтуватимуть, – ЗМІ

Фото: Ростислав Карандєєв

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4