Київ кредитуватиме виробників дронів за окремою програмою підтримки бізнесу

Київ кредитуватиме виробників дронів за окремою програмою підтримки бізнесу

У четвер, 30 травня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 85 депутатами було прийнято рішення, що Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому та середньому бізнесу в галузях переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних летальних апаратів, супутнього устаткування.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

Як зазначив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський, економічна криза, спричинена війною, не дозволяє малому та середньому бізнесу розвиватись повною мірою, тому Київ надає фінансово-кредитну підтримку підприємцям, які працюють у стратегічних галузях.

«В умовах війни важливо зберегти робочі місця, щоб мешканці мали змогу продовжувати жити у столиці. Київ, зокрема, підтримує малий та середній бізнес та з початку широкомасштабної війни надає фінансово-кредитну підтримку підприємцям. Однак, реалії сьогодення потребують розширення переліку об’єктів господарювання, які можуть отримати допомогу. Саме тому сьогодні Київрада прийняла рішення, яким передбачила, що підприємства в галузях переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних летальних апаратів, супутнього устаткування теж можуть отримати фінансово-кредитну підтримку за рахунок міського бюджету», – наголосив Валентин Мондриївський.

За його словами, залучення додаткових ресурсів саме до цих галузей у військовий час спрямоване на збільшення обсягів виробництва, модернізацію технологій та підвищення якості продукції. 

“Це має стратегічне значення не лише для Києва, а й для держави загалом”, – додав заступник голови КМДА.

Читайте: Оператори для мільйона дронів ЗСУ

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4