Київщину відвідала герцогиня Единбурзька

Київщину відвідала герцогиня Единбурзька Софі Гелен. Це перший приїзд члена монаршої родини Великобританії в Україні у час великої війни.

Про це, як стало відомо КВ, повідомили на офіційному сайті МЗС королівства.

«Сьогодні був щасливий день, бо я нарешті змогла потрапити в Україну. Але це водночас і сумний день, тому що, звичайно, це означає, що, поки я тут, я дізнавалася все більше про ситуацію в усіх її реаліях, які, звичайно, сумні. Людська ціна війни дуже реальна, і я знаю, що всі тут відчувають це дуже гостро», — сказала вона.

Зазначається, що герцогиня Единбурзька стала першим членом королівської родини, який відвідала Україну після повномасштабного вторгнення рф, щоб продемонструвати свою солідарність із жертвами сексуального насильства та тортур, пов’язаних із конфліктом в рамках своєї роботи активіста британської ініціативи «Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту».

Герцогиня Единбурзька зустрілася з особами, які пережили сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, і тортури, а також з дітьми, яких безпечно повернули в Україну після насильницького розлучення з родинами та депортації.

Під час візиту герцогиня Единбурзька також вклонилася пам’яті тих, хто загинув у Бучі через два роки після її звільнення від російських військ, а також відвідала «Дорогу життя».

Її Високість також зустрілась з жінками-волонтерами, які допомагають своїм громадам подолати наслідки нападів, забезпечуючи психічне здоров’я дітей.

Зазначається, що з 2022 року Великобританія пообіцяла понад 4,7 мільярда фунтів стерлінгів невійськової підтримки України.

“Це включає понад 660 мільйонів фунтів стерлінгів двосторонньої допомоги, яка надає пріоритет потребам жінок і дівчат, наприклад, шляхом фінансування життєво важливих послуг для постраждалих від гендерно зумовленого насильства, а також роботи з Офісом Генерального прокурора, щоб поставити постраждалих у центр підходів. переслідувати злочини сексуального насильства, пов’язані з конфліктом”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Столтенбер з трибуни ВР ще раз підтвердив, що Україна буде членом Альянсу, – нардепка

Фото: акаунт королівської родини

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4