Київоблрада виділила 4,2 мільйона на збереження архівних документів

Київоблрада виділила 4,2 мільйона на збереження архівних документів

Київська обласна рада у ході чергової 26 сесії виділила додаткові кошти на Комплексну програму щодо збереження документів Національного архівного фонду в Держархіві області. Кошти потрібні для придбання спеціалізованого обладнання, проведення технічної інвентаризації та створення цифрових копій документів. На ці потреби депутати заклали понад 4 млн гривень.

Про це КВ дізналася із рішення №856-25-VІІІ Київської обласної ради.

“Внести зміни до Комплексної програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Київської області на 2024-2026 роки, затвердженої рішенням Київської обласної ради від 07.12.2023 № 769-22-VІІІ”, – йдеться у рішенні.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook заступница голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, зміни стосувалися фінансування програми. Так, у ході чергової 26 сесії облради депкорпус поголосував за збільшення суми фінансування до 4 млн 208 тис. гривень. Так, у 2024 році планують виділити на відповідні заходи збереження архівного фонду 3 млн 862 тис. гривень, у 2025 році – на 346 тис. гривень. 

“Ці кошти потрібні, зокрема, на придбання спеціалізованого обладнання для зберігання бібліотечного фонду, на здійснення технічної інвентаризації закладів освіти Київської області, створення цифрових копій документів. Чому це важливо? Тому що мова йде про нашу історію!”, – зауважує Семенова.

За її словами, наразі в архіві зберігається 2,5 млн документів. Це старовинні карти та книги, листи “остарбайтерів”, фільтраційні справи репатріантів Київщини, а ще – архіви, перевезені з тимчасово окупованих територій для зберігання. 

Нагадаємо, що очільник Київоблради Ярослав Добрянський (“За Майбутнє”) не має власного нерухомого майна, за винятком земельної ділянки. Добрянський заявив про власність дружини на квартиру, будинок, землю та корпоративні права. Добрянський заробив У КОР понад мільйон гривень. А частка сімейного бюджету складається з різних джерел, включаючи зарплату, грошові подарунки та збереження. Лише в доларах грошові активи подружжя сягають понад 2 млн гривень. 

Читайте: Очільник Київоблради Добрянський задекларував 5 млн гривень сімейних статків

Фото: Facebook 

КиївВлада

Інна Міхно

 

Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4