“Ліга Сильних” просить Кабмін зробити готелі доступними для людей з інвалідністю

“Ліга Сильних” просить Кабмін зробити готелі доступними для людей з інвалідністю

Громадська спілка «Ліга Сильних» просить Кабмін зробити готелі доступними. Для цього пропонує внести зміни до проєкту постанови Кабміну “Деякі питання визначення видів готелів, встановлення, перегляду та змін категорій готелям та іншим засобам тимчасового розміщення”. Лист із пропозиціями направлено до Державного агентства розвитку туризму України. 

Про це, як передає КВ, повідомила виконавча директора громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

«Новий проєкт постанови майже не регулює питання доступності готелів для людей з інвалідністю. Це може призвести до звуження вже наявних гарантій, які закріплені у діючих будівельних нормах та національних стандартах. Тому ми пропонуємо включити в документ пункти, які вже закріплені на рівні законодавства, для всіх видів готелів незалежно від їх категорії», – сказала виконавча директора громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

Мова йде про гарантії доступності готелів для людей з інвалідністю. Вони визначені у розділі 6 ДСТУ 4269:2003 Послуги туристичні. Класифікація готелів та в Державних будівельних нормах В.2.2-40:2018 “Інклюзивність будівель і споруд”. В проєкті постанови має бути зафіксовано, що ці норми стосуються всіх готелів незалежно від категорії: «п’ять зірок», «чотири зірки», «три зірки», «дві зірки», «одна зірка» чи «базова», готельних комплексів, будинків відпочинку, кемпінгів, глемпінгів, хостелів. 

В діючих державних будівельних нормах та ДСТУ закріплено, що нові та наявні готелі, незалежно від категорії, повинні мати устаткування для задоволення потреб осіб з інвалідністю. Пристосованим має бути вхід до готелів. Щонайменше один номер та один санвузол у загальнодоступній частині готелю повинен бути пристосованим до потреб людей з інвалідністю. У громадських приміщеннях (вестибюль, холи, приміщення для харчування тощо) мають бути місця для осіб, що рухається на кріслі колісному. Все це обов’язковий мінімум, який закріплює гарантії доступності. 

Також громадська спілка «Ліга Сильних» просить врахувати пропозиції людей з інвалідністю та громадських організацій. І пропонує провести спільні консультацій для доопрацювання вимог до готелів та інших засобів розміщення, які б дозволили гарантувати доступність.

Читайте: “Ліга Сильних” та КМДА спільно працюватимуть над впровадженням безбар’єрності в столиці

Фото: Ліга Сильних

КиївВлада

Олексій Вєтров 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4