Майже 1,5 мільйона українців залишилися без доступу до водопровідної води, – Денісова

Майже 1,5 мільйона українців залишилися без доступу до водопровідної води, - Денісова

Унаслідок дій російських окупантів жителі десятків українських міст частково або повністю не мають доступу до питної води. Через активні бойові дії у населених пунктах на сході України виникла загроза знищення системи водопостачання.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“На сьогодні по Україні майже 1,5 мільйона людей залишилися без доступу до водопровідної води та понад 4,5 мільйона опинилися під загрозою втрати водопостачання через пошкодження водопроводу та електромереж”, – повідомила Денісова.

Вона зазначила, що відключення електроенергії призвели до зупинки водяних насосів, а пошкоджені внаслідок обстрілу трубопроводи порушили подачу води.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Люди змушені використовувати воду з брудних джерел – річок, озер, навіть калюж, що призводить до зараження небезпечними інфекційними захворюваннями”, – підкреслила Денісова.

Великі міста Донецької та Луганської областей відрізані від водопостачання. 340 тисячі людей можуть залишитись без води, якщо пересохне водосховище у Горлівці на Донеччині.

Дії росії є порушенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року (Четверта Женевська конвенція). Відповідно до неї, держава-окупант зобов’язана за допомогою всіх наявних засобів забезпечувати цивільне населення усіма необхідними ресурсами, зокрема водою.

Читайте: Київрада вирішила не піднімати в місті тарифи на тепло та гарячу воду до 31 травня 2022 року

Фото:  Людмили Денісової

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4