“Менше дозволів – більше снарядів”: Президента просять посприяти дебюрократизації виробництва боєприпасів

“Менше дозволів - більше снарядів”: Президента просять посприяти дебюрократизації виробництва боєприпасів

Громадяни в петиції на адресу Президента України звернулись до Володимира Зеленського, щоб він ініціював перед Кабінетом міністрів України (КМУ) скасування застарілих норм відносно дозволів на виробництво боєприпасів. 


Про це KВ дізналася з електронної петиції адвоката Миколи Ореховського (№22/213562-еп “Усунути перешкоди виробництву боєприпасів для ЗСУ”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Залучення приватних компаній, а також налагодження конкурентного середовища в сфері оборонного підприємництва можливе за умови сучасних, прозорих правил та усунення зайвих бюрократичних перешкод. Ключовою бюрократичною перешкодою є Постанова КМУ # 576 “Про затвердження положення про дозвільну систему”, прийнята ще далекого 1992 року”, – сказано в петиції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Автор каже, що згадана урядова постанова суперечить одразу кільком законам України і створює корупційні ризики: “на підставі цього Положення, щоб отримати ліцензію для виробництва зброї і боєприпасів крім виконання ліцензійних умов, необхідно ще й отримати окремий дозвіл. Дозвіл на ліцензію – мрія бюрократів і корупціонерів. Адже для отримання дозволу на ліцензію не визначено чіткого порядку і строку, що створює багато простору для зловживань”.


“Інший приклад: для імпорту детонаторів чи інших складових боєприпасів замість одного дозволу Державної служби експортного контролю, на підставі цього Положення, необхідно ще три дозволи МВС, за процедурами 1992 року”, – звертає увагу адвокат.


На його переконання, Україна не може приєднуватися до ЄС і бути конкурентною із радянським регулюванням цієї сфери господарювання, яке суперечить Конституції та Законам України: “Менше дозволів від МВС – більше снарядів для ЗСУ. Цією Петицією просимо ініціювати перед Урядом питання про негайне скасування Постанови КМУ # 576 “Про затвердження положення про дозвільну систему” від 12.10.1992”.


Читайте: Протягом минулої доби відбулося 66 бойових зіткнень, – Генштаб ЗСУ


Фото: з відкритих джерел


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4