Мінсоцполітики на протезування поранених використало лише 4% виділених коштів, – волонтерка

Мінсоцполітики на протезування поранених використало лише 4% виділених коштів, - волонтерка

Міністерство соціальної політики ставить під загрозу національну безпеку своєю байдужістю до військових, саботуючи процес протезування. З виділених державою 1, 6 млрд гривень використано лише 4% коштів. У цей час військові та цивільні поранені люди з ампутаціями за підтримки волонтерів вимушені збирати гроші на якісні протези.

Про це, як передає КВ, йдеться у дописі на Facebook-сторінці Оксани Корчинської, військової медикині на волонтерських засадах з 2014 року.

Як зазначила Корчинська, до неї звертаються важкопоранені воїни з ампутаціями, які не розуміють, чому “експерти” від Мінсоцполітики відмовляють пораненим в якісному протезуванні. Водночас, волонтерка пише, що держава виділили на одну з двох програм протезування 1 млрд 61 млн гривень, а  використали за рік меньше 40 млн ( 4% ).

В цей час військові , цивільні поранені люди з ампутаціями та дітям благодійники збирають гроші на якісні протези”, – наголосила вона.

На думку Корчинської, ці гроші досі не використані через встановлені Мінсоцполітики низькі ліміти на протези. 

“Максимум, що держава готова виділити — це 2 мільйони гривень, тоді як сучасні функціональні протези коштують у два рази більше! У результаті наші захисники змушені шукати кошти самостійно, звертаючись до благодійників та небайдужих громадян”, – додала волонтерка.

Мінсоцполітики на протезування поранених використало лише 4% виділених коштів, - волонтерка

Корчинська наголошує, що через такі дії Мінсоцполітики страждає мобілізаційна кампанія. Люди, які бачать, як держава ставиться до поранених захисників, все частіше не хочуть вступати до лав ЗСУ.

З таким відношенням до поранених, щоб військовому “самостійно зібрати на протез, йому потрібно 20 місяців безперервної служби на фронті і відкладати всі свої бойові премії”, – зауважила медикиня.

“Мінсоцполітики фактично відштовхує людей від мобілізації, адже замість гідної підтримки наших героїв, міністерство перетворює процес протезування на абсурдний бюрократичний марафон. Бійців примушують рік ходити з нефункціональним протезом, перш ніж їм дозволять отримати додаткове фінансування на нормальний. Але й цього фінансування не вистачить для повноцінного функціонального протезу, що дозволив би їм повернутися до активної служби чи нормального життя”, – йдеться в дописі.

“Звертаємося  до президента України з проханням негайно звернути увагу на “досягнення” міністра Оксани Жолнович, провести перевірку діяльності Міністерства соціальної політики та покарати відповідальних за цей безлад”, – резюмувала Корчинська.

Читайте: У столиці зявиться муніципальний Центр протезування для військових

Фото:  Facebook Оксани Корчинської, Арміяінформ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4