Минулого тижня у Києві від коронавірусу померли 4 людини

Минулого тижня у Києві від коронавірусу померли 4 людини

За минулий тиждень у столиці за минулий тиждень виявили 103 випадки захворювання на коронавірус. Найбільше випадків захворювання у Дарницькому районі – 22 та у Дніпровському районі – 15 випадків. Крім того, за минулий тиждень зареєстровано 8720 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ. 

Про це KВ стало відомо з повідомлень на “Офіційному порталі Києва” з посиланням Департамент охорони здоров’я Києва та ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляє, Департамент охорони здоров’я Києва у столиці за минулий тиждень виявили 103 випадки захворювання на коронавірус.Серед захворілих: 59 жінок віком від 21 до 92 років та 44 чоловіки віком від 30 до 88 років. А також 8 хлопчиків від 5 місяців до 15 років та три дівчинки: 1 року, 4-х та 7 років. 

“Найбільше випадків захворювання виявили у Дарницькому районі – 22 та у Дніпровському районі – 15 випадків. Також по 12 випадків виявили в Оболонському та Святошинському районах. Чотири людини померли минулого тижня від захворювання на коронавірус. Одужали минулого тижня 109 людей”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Усього за період пандемії у столиці зафіксовано 504 157 випадків захворювання, а також 9385 летальних випадків від вірусу. Загалом коронавірус подолали 493 836 мешканців столиці.

У Департаменті охорони здоров’я нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

“Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ “Gulliver”, “River Mall”, “Універмаг “Україна”. Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів”, – додають в департаменті. 

В той же час, як повідомляє “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”, у столиці за 51-й тиждень 2022 року зареєстровано 8720 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема і на COVID-19. Рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 63,1%. Наразі показник захворюваності становить 294,4.

“Загалом у Києві спостерігається зниження захворюваності на 7,2% порівняно з попереднім тижнем, що відбулося за рахунок дитячого і дорослого населення. Зокрема, дітей захворіло – 4669 (зниження на 11,7%), дорослих – 4051 (зниження на 1,4%). У структурі захворюваності діти становлять 53,5% від загальної кількості, а на попередньому тижні – 56,3%. Захворюваність серед школярів знизилась на 8,4%. Зокрема, серед школярів зареєстровано 2566 випадків”, – додають в центрі. 

Порівняно з попереднім тижнем знизилась госпіталізація дорослого і дитячого населення. До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовано 284 особи, із яких 108 – діти.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив дію режиму надзвичайної ситуації для єдиної державної системи цивільного захисту до 30 квітня 2023 року. До тієї ж дати на всій території України пролонгується й карантин і обмежувальні протиепідемічні заходи проти COVID-19. Серед обмежувальних заходів у боротьбі з ковідом одним з ключових вважається носіння захисних масок у публічних місцях. Однак урядовці, що офіційно продовжили такі міри, самі на засіданні Кабміну масками не користувались.

Читайте: Режим надзвичайної ситуації і антиковідний карантин в Україні діятиме як мінімум ще п’ять місяців

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4