Місто без перешкод: Славутич впроваджує посаду омбудсмена з безбар’єрності

Місто без перешкод: Славутич впроваджує посаду омбудсмена з безбар'єрності

У місті Славутич впроваджують низку проєктів, що спрямовані на створення універсального простору. Цей напрям реалізується у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської “Без бар’єрів”. Відтак у місті вперше в Україні створено посаду омбудсмена з безбар’єрності  у структурі виконавчого комітету міської ради.

Про це KV стало відомо з повідомлення КОДА з посиланням на  сайт Міністерства розвитку громад та територій України.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Славутич впроваджує програму з безбар’єрності, що має на меті створення доступних міських просторів. У межах ініціативи вперше в Україні у структурі виконавчого комітету Славутицької міської ради з‘явилась посада омбудсмена з безбар’єрності. Наразі триває відбір кандидатури на цю позицію. Фахівець координуватиме напрям інклюзії та доступності у місті”, — зауважила Наталія Козловська.

Водночас у Славутичі продовжують розбудовувати безбар‘єрний простір. Зокрема, завершено ремонтні роботи в Інклюзивно-ресурсному центрі. Продовжуються розпочаті роботи із заниження тротуарів на проспекті Дружби народів. Окрім цього, триває реконструкція критого басейну, яка враховує потреби маломобільних груп населення.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Заступниця Міністра Наталія Козловська наголосила, що успішний досвід Славутича у реалізації безбар’єрних рішень у майбутньому планують поширити на всю Україну.

Зазначимо, раніше Міністерство розвитку громад та територій України, Київська обласна державна адміністрація та Славутицька міська рада підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури в Україні.

Читайте: Олена Зеленська на другому засіданні Ради безбар’єрності представила просвітницький проект “Довідник безбар’єрності”

Фото: КОДА

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4